ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Μεταφορών: «Σύμβολο αντίστασης στον κατακτητή η ιστορία του ελληνισμού»

Υπουργός Μεταφορών: «Σύμβολο αντίστασης στον κατακτητή η ιστορία του ελληνισμού»

Η υπενθύμιση της ένδοξης ιστορίας του ελληνισμού αποτελεί σύμβολο αντίστασης στον Τούρκο κατακτητή, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλλει συστηματικές και επίμονες προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών.


Σε χαιρετισμό του που μεταδίδει το ΓΤΠ, σε εορταστική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Αγωνιστών πόλεως και επαρχίας Λεμεσού, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο κ.Καρούσος είπε πως «σήμερα τιμούμε παγκόσμιες αρχές και αξίες για τις οποίες η Κύπρος εξακολουθεί να αγωνίζεται καθότι βρίσκεται αντιμέτωπη με την έπαρση και την αλαζονεία που διακρίνει την ηγεσία του τουρκικού καθεστώτος, η οποία, συνεπαρμένη από την ισχύ της δύναμης της, κλιμακώνει προκλητικά την αδιαλλαξία της στο Κυπριακό, προβάλλοντας μαξιμαλιστικές και άκρως επικίνδυνες για τον ελληνισμό θέσεις».

Η πατρίδα μας, συνέχισε, καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει την επεκτατική βουλιμία του Τούρκου κατακτητή, ο οποίος «συνεχίζει να περιφρονεί αρχές, ψηφίσματα και αποφάσεις της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας και επιμένει στη στρατιωτική κατοχή μιας ευρωπαϊκής χώρας».

Ο Υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι, η επί 47 χρόνια κατοχή της πατρίδας μας και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην Αποκλειστική μας Οικονομική Ζώνη, μάς υπενθυμίζει συνεχώς ότι στον τόπο μας υπάρχει μία ανοικτή πληγή και ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την απαλλαγή της πατρίδας μας από τα κατοχικά στρατεύματα, στο πλαίσιο μιας λύσης μη παρεκκλίνουσας από τα Ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέδειξε, καταβάλλει συστηματικές και επίμονες προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών οι οποίες θα έχουν ως στόχο την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.

Μέσα από τη διαμόρφωση στρατηγικών συμμαχιών, τόνισε ο κ. Καρούσος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζεται με αποφασιστικότητα και αγωνίζεται για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, η οποία θα στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες του διεθνούς δικαίου, του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, διασφαλίζοντας την εθνική και φυσική μας επιβίωση στη γη των πατέρων μας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγωνίζεται για την επίτευξη μίας λύσης που θα δημιουργεί ένα πραγματικά ανεξάρτητο και σύγχρονο κράτος του οποίου η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η συνταγματική τάξη δεν θα περιορίζονται από αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων ή την παρουσία ξένων στρατευμάτων», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top