ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Σεργίδης: Αν παραμείνουν ερωτηματικά και κενά σε θέματα αγνοουμένων 'δεν θα ηρεμήσει η ψυχή μας'

 Ν. Σεργίδης: Αν παραμείνουν ερωτηματικά και κενά σε θέματα αγνοουμένων 'δεν θα ηρεμήσει η ψυχή μας'

Το δράμα των συγγενών των αγνοουμένων «θα είναι απείρως μεγαλύτερο και δεν θα ηρεμήσει η ψυχή μας αν παραμείνουν ερωτηματικά και κενά», δήλωσε ο Παγκύπριας της Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης.


Σε χαιρετισμό του την Παρασκευή στην εκδήλωση για την «Ημέρα Αγνοουμένων» τον Τύμβος Μακεδονίτισσας ο κ. Σεργίδης είπε ότι «θα συνεχίσουμε να απαιτούμε το αυτονόητο μέχρι να έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι να εκπληρώσει η πολιτεία την υποχρέωσή της προς του αγνοούμενούς μας και τις οικογένειές τους και μέχρι που να εξασφαλίσει τα αναγκαία στοιχεία και ενημερώσει επίσημα την κάθε οικογένεια».

Πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε μηδενιστές και γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνησή μας, η Βουλή των Αντιπροσώπων, η Εκκλησία και τα πολιτικά κόμματα για προώθηση και λύση του προβλήματος των αγνοουμένων μας, ωστόσο, όσο το θέμα παραμένει άλυτο η προσπάθεια πρέπει να συνεχίζεται και να εντείνεται».

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να εφησυχάσουμε και αυτό αποτελεί ιερό χρέος και υποχρέωση στους ηρωικούς νεκρούς και αγνοούμενούς μας, σ’ αυτούς που εγκαταλελειμμένοι και προδομένοι παρέμειναν στις επάλξεις του χρέους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατό, να περισώσουν την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δική μας αξιοπρέπεια», είπε ο κ. Σεργίδης.

Σημείωσε ότι «θα πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτή την οδυνηρή αναζήτηση των 47 πέτρινων χρόνων, σε αυτό το τραγικό πρόβλημα που συνεχίζουν να ζουν ακόμη εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, σπάζοντας το τείχος της σιωπής, που εγκληματικά για μισό σχεδόν αιώνα, επέβαλε η τουρκική βαρβαρότητα και αναλγησία».

Ο κ. Σεργίδης, αναφέρθηκε «στις μανάδες των αγνοουμένων, την πιο τραγική φιγούρα της σύγχρονης ιστορίας μας, αλλά και την κορυφαία ένδειξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας».

Πρόσθεσε ότι το άγαλμα αφιερωμένο στην Μητέρα του Αγνοούμενου «στήθηκε εδώ, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, για να συντροφεύει για πάντα τα ηρωικά της τέκνα και να ατενίζει με θλιμμένο αλλά αγέρωχο βλέμμα τα κατεχόμενα, αναζητώντας τα αγνοούμενα παιδιά της».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top