ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Δεν ωφελεί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ποιος είναι ο πιο τίμιος ή λιγότερο διεφθαρμένος»

Αβέρωφ: «Δεν ωφελεί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ποιος είναι ο πιο τίμιος ή λιγότερο διεφθαρμένος»

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους προέβη σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τα εγκαίνια του πολυδύναμου κέντρου κοινωνικής μέριμνας στην Πάφο.

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Το ΑΚΕΛ κατηγορά τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση για μια εταιρεία κέλυφος που γράφτηκε πριν από αρκετά χρόνια αλλά που η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη με πολιτική απόφαση, έδωσε τέλος στις εταιρείες κέλυφος. Και την ώρα που αποφασιζόταν να καταργηθεί αυτή η πρακτική, το ΑΚΕΛ διαμαρτυρόταν ότι αυτή η σωστή απόφαση της κυβέρνησης θα έπληττε δήθεν τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Επιπρόσθετα για τον περί ου ο λόγος κυρίου που κατηγορείται από το ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος, είναι αυτός που πήρε υπηκοότητα με διαδικασίες επί διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ. Αυτά τα ζητήματα επιλύονται με θεσμικές αλλαγές όπως αυτή με την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση των εταιρειών κέλυφος αλλά και με άλλα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και την πρόσκληση της κυβέρνησης και του Προέδρου όλα τα κόμματα μαζί, να δούμε λάθη και αδυναμίες και το οφείλουμε στην κοινωνία μέσα από ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, να καλυτερεύσουμε το σύστημα για να μην υπάρχουν ενδεχόμενα που δημιουργούν μια κακή εικόνα για τη χώρα μας. Αυτό είναι το πρώτιστο και για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τόπο μας χρειάζεται να συμβάλουμε όλοι μαζί και δεν ωφελεί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ποιος είναι ο πιο τίμιος ή λιγότερο διεφθαρμένος».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για το ότι θα έρθουν τα τουρκικά γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Νεοφύτου απάντησε τα εξής:

«Κοιτάξτε η ρητορική και οι ενέργειες της Τουρκίας ξεφεύγουν από οποιοδήποτε όριο. Παράνομες, έκνομες, απαράδεκτες και προκλητικές.

Και χρειάζεται και για το εθνικό ζήτημα ενότητα όλων προς την κατεύθυνση της διεθνούς κοινότητας για τη θέλησή μας να μπούμε σε ένα ουσιαστικό διάλογο αλλά προϋπόθεση είναι να πειστεί η Τουρκία από τoν διεθνή παράγοντα να εγκαταλείψει απαράδεκτες πολιτικές. Δεν μπορεί να αξιώνει η άγκυρα ότι για να μπει σε διάλογο πρέπει πριν καν ξεκινήσει ο διάλογος να αναγνωρίσουμε τα δύο κράτη. Δεν υπάρχει Ελληνοκύπριος, δεν υπάρχει ελληνοκυπριακό χέρι που θα δεχόταν ποτέ, όχι μόνο πριν αλλά και μετά από το τέλος μιας διαπραγμάτευσης, να δεχθεί το ταξίμ να γίνεται νόμος».

Σε ερώτηση για το θέμα του Ακάμα κι αν έφτασε η στιγμή να λυθεί αυτό το ζήτημα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Ζούμε σε μια εποχή που βιώνουμε τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και για όλους μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και μέσα από την πράσινη οικονομία και την κυκλική οικονομία, να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Είμαστε και το δηλώνουμε υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντος, όχι όμως η προστασία του περιβάλλοντος να είναι εξοντωτική για τους ανθρώπους γιατί και ο άνθρωπος είναι στοιχείο του περιβάλλοντος. Άρα χρειάζεται μέσα από μια σώφρονα προσέγγιση και το περιβάλλον να προστατεύσουμε και από την άλλη να μην εξοντώσουμε τους ανθρώπους και τους κατοίκους της περιοχής του Ακάμα. Ούτε θα δεχτώ ποτέ μια ανεξέλεγκτη ανάπτυξη που θα καταστρέψει το περιβάλλον αλλά ούτε και μπορώ να δεχτώ ακρότητες που στο όνομα δήθεν της προστασίας καταστρέφουν τους ανθρώπους. Μπορούμε με σύνεση, σωφροσύνη και το περιβάλλον να προστατεύσουμε χωρίς να εξοντώσουμε τους ανθρώπους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top