ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειστοί δρόμοι σε διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο - Δείτε αναλυτικά για αποφυγή ταλαιπωρίας

Κλειστοί δρόμοι σε διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο - Δείτε αναλυτικά για αποφυγή ταλαιπωρίας

Ενημέρωση Αστυνομίας για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο σήμερα Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Στις κυριότερες οδικές αρτηρίες δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα σύμφωνα με τις πρωινές αναφορές. Ο δρόμος Λυμπιών – Μοσφιλωτής – Ψευδά, που είχε κλείσει λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν χθες στην περιοχή, έχει πλέον ανοίξει.

Εργασίες που διεξάγονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου ενδεχομένως να επηρεάσουν την ομαλή διέλευση της κυκλοφορίας. 

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021 και για περίοδο τριών (3) μηνών περίπου, στον Κόμβο Κόρνου, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής της νέας εξόδου από τον Κόρνο στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση τη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, μετά την έξοδο Κόρνου στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, θα είναι κλειστή για 400μ. περίπου και η τροχαία κίνηση προς Λεμεσό θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από τον κόμβο Γ.Σ.Π. μέχρι την έξοδο Αγίας Βαρβάρας, από τις 11/10/2021 και για περίοδο ενός μηνός περίπου, μεταξύ των ωρών 21:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, καθημερινά Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, θα διεξάγονται εργασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης νέου αντιθαμβωτικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου και στις δύο κατευθύνσεις. Με την ολοκλήρωση των εργασιών προς Αγία Βαρβάρα θα αρχίσει η ίδια διαδικασία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας από Αγία Βαρβάρα προς κόμβο Γ.Σ.Π.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στην κατεύθυνση προς Λευκωσία, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, 2021 και για περίοδο δύο (2) μηνών περίπου, στον Κόμβο Κόρνου, θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης εξόδου από Λεμεσό προς Κόρνο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας πριν την έξοδο Κόρνου προς τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία θα είναι κλειστή για περίπου 400μ. περίπου και η τροχαία κίνηση προς Λευκωσία θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας-Παραλιμνίου, την περίοδο 21/10/2021 – 31/10/2021, καθημερινά και Σάββατα, εκτός Κυριακές και αργίας, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:30, θα γίνονται εργασίες ανάπτυξης δικτύου από ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά (1,5χλμ. ανά φορά) η μία λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι και την έξοδο προς Ορμήδεια, με συνολικό μήκος 24χλμ. και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη Λευκωσία, στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη, το Σάββατο, 30/10/2021 και την Τρίτη 2/11/2021, μεταξύ των ωρών 06:00-15:00, θα διεξάγονται εργασίες για ανέγερση πολυκατοικίας, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη με κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας Γαβριηλίδη προς Λευκωσία, μεταξύ των παρόδων Νικοκρέοντος και Τεύκρου θα είναι κλειστές και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη μία λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης.

Στη Λευκωσία, θα διεξάγονται και στην οδό Νάξου, στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα, που θα είναι κλειστή, από τις 18/10/2021 και για περίοδο δύο (2) μηνών περίπου. Οι εργασίες θα γίνονται για αποκατάσταση και ενίσχυση του υπόγειου ορθογωνικού οχετού. Ως εκ τούτου, η δεξιόστροφή κίνηση με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Άγιο Αντώνιο και η αριστερόστροφη από Άγιο Αντώνιο προς Λευκωσία θα πρέπει να διεξάγονται από την οδό Νικοδήμου Μυλωνά. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιοίκων έχει γίνει διευθέτηση με το Δημαρχείο Λευκωσίας για την άρση της μονοδρόμησης της οδού Νάξου στη συμβολή της με την οδό Δημητσάνης. Oι κάτοικοι της οδού Νάξου θα μπορούν να εισέρχονται στα υποστατικά τους από την οδό Δημητσάνης.

Στη Λάρνακα, την περίοδο 18/10/2021 – 26/11/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, μεταξύ των ωρών 07:30 – 15:00, στο δρόμο Κελιά – Τρούλοι, θα γίνονται εργασίες τοποθέτησης αγωγού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά (100μ. κάθε φορά) η μία λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από την Κοινότητα Τρούλων μέχρι τα Κελιά με συνολικό μήκος 1,3χλμ. και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης στη Λάρνακα, την περίοδο 26/10/2021 – 9/11/2021, από τις 18:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργίας, θα διεξάγονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος σε τμήματα των δρόμων της Βιομηχανικής Περιοχής στη Λάρνακα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται με εκτροπή σε άλλους πλησίον δρόμους.

Στην επαρχία Λάρνακας, στο δρόμο Ξυλοφάγου προς έξοδο αυτοκινητόδρομου προς Αγία Νάπα, την Τετάρτη 13/10/2021 και ώρα 07:00 το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα 1/11/2021 και ώρα 17:00 το απόγευμα, καθημερινά συμπεριλαμβανομένου των Σαββατοκύριακων και της αργίας, θα γίνονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά την πιο πάνω περίοδο, μέρος της μίας λωρίδας του δρόμου με κατεύθυνση από το Ξυλοφάγου προς την έξοδο του αυτοκινητόδρομου προς Αγία Νάπα, σε δύο σημεία, τμηματικά, μήκους 50μ. το κάθε ένα, θα είναι κλειστό και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση συστήματος φώτων τροχαίας.

Στην επαρχία Λεμεσού, σε τμήμα του δρόμου Παρεκκλησιάς – Κελλακίου στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, από τη Δευτέρα 01/11/2021 – 31/12/2021, θα διεξάγονται, από Ιδιωτική Εργοληπτική Εταιρεία εργασίες τοποθέτησης Αγωγού για την κατασκευή Αποχετευτικού Δικτύου Λυμάτων για τις Ανάγκες του ΣΑΛΑ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει η μια λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου σε μήκος 120 μ. περίπου και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με τη λειτουργία κινητού συστήματος προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 22/10/2021 – 31/12/2021, καθημερινά εκτός Κυριακών και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μίας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από τη ‘δεξαμενή Χοιροκοιτίας’ μέχρι το αντλιοστάσιο του Τ.Α.Υ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100μ. περίπου (με συνολικό μήκος 850μ. περίπου) και η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του οδικού δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/10/2021 – 23/4/2022, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον δρόμο με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.

Καλούνται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top