ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα και προωθούμε μέτρα, είπε ο Υπουργός Μεταφορών

Η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα και προωθούμε μέτρα, είπε ο Υπουργός Μεταφορών

Η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Μεταφορών και την Κυβέρνηση γενικότερα, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας ότι προωθούνται συγκεκριμένα μέτρα, με στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. 

Ο Γιάννης Καρούσος παρευρέθηκε νωρίς το απόγευμα στην εκδήλωση με τίτλο «Νέοι και Οδική Ασφάλεια , που συνδιοργάνωσαν, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, το Τμήμα Τροχαίας και οι Εθελοντές Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού.
 
Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα της οδικής ασφάλειας αποτελεί όχι μόνο προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση «αλλά κάτι το οποίο έχω πάρει ως προσωπική υπόθεση, γι αυτό και προωθούμε αρκετές δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και στηρίζουμε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την προώθηση της».
 
 Ως Υπουργείο, συνέχισε, «έχουμε ακούσει τα μηνύματα που ήθελαν να μας στείλουν οι εμπλεκόμενοι, ιδιαίτερα οι λέσχες και οι ομοσπονδίες μοτοσικλέτας και έχουμε πάρει ιδέες και εισηγήσεις για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια, γι αυτό και προωθούνται βελτιώσεις».
 
Ως παράδειγμα, ο κ.Καρούσος ανέφερε ότι στον νέο προϋπολογισμό θα περιλαμβάνεται κονδύλι για την επιχορήγηση αγοράς γιλέκου – αερόσακου για τους μοτοσικλετιστές, «κάτι που αποδεδειγμένα σώζει ζωές και πρέπει να το προωθήσουμε».
 
Επιπρόσθετα, είπε, έχουν τελειώσει οι τροποποιήσεις και σύντομα θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση το θέμα της μαθητικής άδειας μοτοσικλέτας, έτσι ώστε να μην μπορεί ο κάτοχος της να οδηγεί χωρίς να συνοδεύεται από εκπαιδευτή.
 
«Ταυτόχρονα προωθούμε και κάποια έργα στο οδικό δίκτυο, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την οδική ασφάλεια, όπως στη λεωφόρο Ομονοίας, στη Λεμεσό, που πρέπει να δημιουργήσουμε διαχωριστική νησίδα, ή και σε άλλα οδικά δίκτυα που έχουν πρόβλημα στην Κύπρο και πρέπει να  πάρουμε μέτρα», συμπλήρωσε.
 
Υπενθύμισε ακόμη την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του συστήματος φωτοεπισήμανσης «του οποίου ο στόχος είναι να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια, να μειώσουμε τις οδικές συγκρούσεις και όχι οι καταγγελίες».
 
« Τα σημεία που θα γίνει η εγκατάσταση αυτού του συστήματος έχουν επιλεγεί από την Αστυνομία και την Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών μετά από ανάλυση των μελανών σημείων του οδικού δικτύου», είπε ο κ.Καρούσος και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με τη λειτουργία και των υπόλοιπων σημείων φωτοεπισήμανσης θα μειωθούν σημαντικά οι οδικές συγκρούσεις.
 
Σε ερώτηση πως μπορούν τα παιδιά να λάβουν τα σωστά μηνύματα για το θέμα της οδικής ασφάλειας, ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι αυτό γίνεται μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις «γιατί όπως βλέπετε συμμετέχουν και λέσχες μοτοσικλέτας και εθελοντές όλων των ηλικιών».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top