ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεονέκτημα η πρότασή τους για συνένωση, λένε Αγία Νάπα, Σωτήρα και Λιοπέτρι

Πλεονέκτημα η πρότασή τους για συνένωση, λένε Αγία Νάπα, Σωτήρα και Λιοπέτρι

Πλεονέκτημα σε όλους τους τομείς, αποτελεί η πρόταση συνένωσης των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και της Κοινότητας Λιοπετρίου, υποστηρίζουν οι τρεις τοπικοί άρχοντες σημειώνοντας πως το ισχυρό «Brand Name Ayia Napa» αποτελεί εθνικό θέμα στον τουρισμό, που πρέπει να συνεχισθεί και να ισχυροποιηθεί.


Σε κοινή γραπτή ανακοίνωση των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου αναφέρεται ότι «οι τρεις τοπικοί άρχοντες τονίζουν ότι στήριξαν την κυβερνητική και πολιτική ηγεσία στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης μέσα από την δική τους συναινετική πρόταση η οποία πληροί όλα όσα η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης απαιτεί. Τονίζουν ταυτόχρονα πως είναι η ώρα που η πολιτική και κυβερνητική ηγεσία καλείται να το αναγνωρίσει και ταυτόχρονα να αντιληφθεί τα οφέλη και την προοπτική διατήρησης ενός «Brand Name» που έδωσε στην χώρα μας παγκόσμιες διαστάσεις από τη δεκαετία του 1980, δηλαδή εδώ και πέραν των 40 χρόνων».

Σημειώνουν ακόμα ότι «μέσα από μία αγαστή συνεργασία με όραμα και εργατικότητα, θα δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας ισχυρός και οικονομικά βιώσιμος Δήμος, με στόχο τη συνένωση των τοπικών αρχών Λιοπετρίου, Σωτήρας και Αγίας Νάπας. Αυτή η συνένωση θα δημιουργήσει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης, κυρίως όσον αφορά τον τουρισμό, αφού οι υπό συνένωση οντότητες έχουν ενιαίο παραλιακό μέτωπο, το οποίο με τα κατάλληλα έργα υποδομής και επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να αναπτυχθεί και να συμβάλει περαιτέρω στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».

Πέραν τούτου, συνεχίζει η ανακοίνωση «η ανάπτυξη αυτή θα επιφέρει επιπλέον σημαντικά και οικονομικά οφέλη στις υπό συνένωση οντότητες. Η συνένωση των τριών τοπικών αρχών θα ενδυναμώσει περαιτέρω τους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας, της εκπαίδευσης και πολιτισμού με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης».

Σημειώνεται επίσης πως «με την συνένωση αναμένεται να εδραιωθεί η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος έτσι ώστε η νέα οντότητα να προσελκύσει επισκέπτες υψηλότερων εισοδημάτων και να αναβαθμιστεί η εμπειρία των επισκεπτών (customer experience) μέσω της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Ακόμα αναμένεται να αναπτυχθεί ο γεωργικός τομέας μέσω πρωτοποριακών μεθόδων καλλιέργειας, όπως η υδροπονία (hydroponics) και η κάθετη γεωργία (vertical farming)».

Επίσης αναμένεται να «καθιερωθεί η περιοχή ως Εκπαιδευτικό Κέντρο, μέσω της ίδρυσης Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και ως Κέντρου Αριστείας και καθιέρωση της ως Πολιτιστικού Κέντρου, μέσω της δημιουργίας πολιτιστικών υποδομών. Ακόμα με τη μεταρρύθμιση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί επίσης, η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των υπό συνένωση τοπικών αρχών και να αξιοποιηθεί η δυνατότητα μεταφοράς νέων αρμοδιοτήτων στο νέο Δήμο, με αποτέλεσμα την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε κρίσιμες υπηρεσίες, οι οποίες επί του παρόντος προσφέρονται από το κεντρικό κράτος».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα πως «η συνένωση θα δώσει την δυνατότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης των επιχειρησιακών και διοικητικών προκλήσεων. Συγκεκριμένα, λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει ο Δήμος Αγίας Νάπας στην παροχή υπηρεσιών ως ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της Κύπρου, θα προσφέρονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς του δημότες των υπόλοιπων υπό συνένωση τοπικών αρχών».

Συμπληρωματικά «λόγω και της τεχνογνωσίας και εμπειρίας που διαθέτει ο Δήμος Αγίας Νάπας στην ετοιμασία προτάσεων σε μεγάλα έργα υποδομής, θα υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, κάτι το οποίο κατηγορηματικά θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Επιπρόσθετα, η εκπροσώπηση των τριών τοπικών αρχών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο εγγυάται ότι οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται θα είναι για το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων των δημοτών του νέου Δήμου και όχι για το συμφέρον οποιοδήποτε Δημοτικού Διαμερίσματος».

Το Brand Name «Αγία Νάπα», συνεχίζει η ανακοίνωση «θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί λόγω των προοπτικών ανάπτυξης που θα επιφέρει η συνένωση».

Τέλος αναφέρεται ότι «το προτεινόμενο σενάριο συνένωσης των Δήμων Σωτήρας και Αγίας Νάπας και της Κοινότητας Λιοπετρίου, ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των μελετών και κριτηρίων τόσο της Ένωσης Δήμων όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κυπριακή Δημοκρατία».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top