ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άφησε γάζα στον κόλπο ασθενούς - Το απίστευτο περιστατικό σε κλινική της Λεμεσού

Άφησε γάζα στον κόλπο ασθενούς - Το απίστευτο περιστατικό σε κλινική της Λεμεσού

Μια υπόθεση που αφορά γυναικολόγο στη Λεμεσό, που άφησε γάζα στον κόλπο ασθενούς εκδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, κατά την διάρκεια υστερεκτομής, ο γιατρός παρέλειψε να βεβαιωθεί πως δεν έμεινε χειρουργική γάζα εντός του κόλπου, πριν ολοκληρώσει την χειρουργική επέμβαση.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάιο του 2011, ενώ το Δικαστήριο καταδίκασε τον γιατρό σε συνολικές αποζημιώσεις ύψους €232.225.00.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν έγινε μέτρηση στις γάζες που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της εγχείρησης, ενώ εναντίον προέκυψε και μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ήθελε τον γιατρό να κλοτσούσε τον κουβά με τις χρησιμοποιημένες γάζες, λέγοντας στις νοσοκόμες πως «εγώ στα χειρουργεία μου δεν μετρώ γάζες».

Η εν λόγω ασθενής επισκέφθηκε άλλο γιατρό, ο οποίος έκρινε πως παρουσίαζε σηπτική εικόνα και χρειάστηκε να χειρουργηθεί για να της αφαιρέσουν την γάζα. Πιο συγκεκριμένα υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παρέμεινε και 21 ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε μεταξύ άλλων πως ο γιατρός υπήρξε αμελής και απέτυχε να αξιολογήσει ορθά την κατάσταση της ασθενούς, η οποία έπασχε από οξεία κοιλία-περιτονίτιδα και σηψαιμία και αντίθετα, μετά την εγχείρηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top