Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει σήμερα τη δική του παρέμβαση στην COP26

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει σήμερα τη δική του παρέμβαση στην COP26

O Πρόεδρος Αναστασιάδης θα κάνει σήμερα την δική του παρέμβαση στην Διάσκεψη για το Κλίμα που άρχισε χθες στη Γλασκώβη. Η παρέμβαση είναι προγραμματισμένη για το πρωί.

Ο Πρόεδρος προσήλθε, όπως και ακόμα περίπου 130 ηγέτες χωρών, στο συνεδριακό κέντρο SEC της Γλασκώβης χθες για να παραστεί στην εναρκτήρια τελετή της ολομέλειας.

Τη Δευτέρα 1η Νοεμωρίου ο Πρόεδρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τους Προέδρους της Αιγύπτου και της Ουκρανίας, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, τους Πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου, της Λιβύης, της Κένυας, του Κουβέιτ και άλλους, με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θέματα, που άπτονται της ατζέντας της συνόδου.

Το βράδυ επρόκειτο να παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη σύνοδο ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE