ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ. Πανά: Ποιος ο μονόδρομος για την κανονικότητα; - «Τα μέτρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια»

Δρ. Πανά: Ποιος ο μονόδρομος για την κανονικότητα; - «Τα μέτρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια»

Η Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά μίλησε στον ALPHA στην εκπομπή «ALPHA ενημέρωση» για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας τονίζοντας πως ήταν αναμενόμενη.

«Η έλευση του χειμώνα, ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους, αναπόφευκτα, θα έφερναν και αύξηση κρουσμάτων αλλά και νοσηλειών», είπε η κυρία Πανά

«Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις αναμένεται να έχουμε και περαιτέρω αύξηση στην ΕΕ και στη συνέχεια στην Κύπρο…Ξέρουμε ποιες είναι οι ισορροπίες πρακτικά που πρέπει να κρατήσουμε, αφενός για να είναι η κοινότητα ανοιχτή, αφενός για να μην επιδεινώσουμε και πιέσουμε το σύστημα υγείας και τρίτον να μην επιδεινώσουμε και το κομμάτι της πανδημικής κόπωσης. Άρα λοιπόν με αυτό το τρίπτυχο…ο μονόδρομος για την κανονικότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι να πετύχουμε υψηλή εμβολιαστική κάλυψη σε όλες τις ομάδες που δύναται να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

Η Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας τόνισε ότι ο χειμώνας φέτος θα είναι διαφορετικός και ιδιαίτερος, εξαιτίας των άλλων ιογενών λοιμώξεων που θα προκαλούν – παράλληλα με την Covid-19, σοβαρή νόσηση.

Ωστόσο, επισήμανε πως μετά από δυο χρόνια πανδημίας, δεν θα ήταν ορθή πολιτική να βασιζόμασταν μόνο στους επιδημιολογικούς δείκτες. Αν πρέπει απαραιτήτως, συμπλήρωσε, να ληφθούν κάποια μέτρα λόγω αύξησης των νοσηλειών, «θα πρέπει να είναι σίγουρα στοχευμένα και όχι οριζόντια, γιατί αυτό δεν μπορεί να το υποστηρίξει η κοινότητα πλέον». 

 Όσο αφορά τον εμβολιασμό παιδιών 5-12 ετών, η κυρία Πανά, είπε ότι τον Δεκέμβριο αναμένεται να υπάρξει η αδειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και η Κύπρος αναμένει την τελική αξιολόγηση, ώστε να αξιοποιήσει τις συστάσεις για την Κύπρο.

«Ο φάκελος έχει κατατεθεί στις 15 Οκτωβρίου και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει βγάλει την αδειοδότηση εφόσον αξιολόγηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Γνωρίζεται ότι ο αντίστοιχος Αμερικανικός Οργανισμός το έχει δώσει και αφορά σίγουρα MRNA εμβόλιο», ανέφερε η σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας.

«Η δόση για αυτές τις ηλικίες είναι το 1/3, προφανώς ως ένα βαθμό οι ανεπιθύμητές ενέργειες να εξαρτώνται και από τη δόση που χορηγούμε», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top