ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Υγείας - ΣΟΑΚ: Μέτρα για αντιμετώπιση στρεβλώσεων και διασφάλιση βιωσιμότητας του ΓεΣΥ - Διασύνδεση και με άλλους τομείς

Υπουργός Υγείας - ΣΟΑΚ: Μέτρα για αντιμετώπιση στρεβλώσεων και διασφάλιση βιωσιμότητας του ΓεΣΥ - Διασύνδεση και με άλλους τομείς

Η σημασία της αποτελεσματικής εφαρμογής του ΓεΣΥ και της διασφάλισης της βιωσιμότητας του, μεταξύ άλλων μέσω του εκσυγχρονισμού της τεχνολογίας και της αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, συζητήθηκε την Τρίτη σε συνάντηση του Υπουργού Υγείας με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας (ΣΟΑΚ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τονίστηκε επίσης η ανάγκη αύξηση της  συνεισφοράς του τομέα στην οικονομία, μεταξύ άλλων μέσω της προώθησης της προσφοράς καινοτόμων υπηρεσιών και της ανάπτυξης του τουρισμού υγείας.

Στη συνάντηση του Προέδρου του ΣΟΑΚ Τάκη Κληρίδη και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Α. Ασσιώτη με τον Υπουργό Υγείας Μ. Χατζηπαντέλα, κ. Κληρίδης προέβη σε γενική ενημέρωση του Υπουργού Υγείας για το έργο του ΣΟΑΚ  και ειδικότερα για τις Συστάσεις του Συμβουλίου προς την Κυβέρνηση και τις Εκθέσεις Ανταγωνιστικότητας, η 2η από τις οποίες θα εκδοθεί πριν το τέλος του έτους.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στη Μακροπρόθεσμη Στρατηγική Ανάπτυξης, η οποία βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Ο κ. Κληρίδης υπογράμμισε την έμφαση, που αποδίδεται στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, και αναφέρθηκε επίσης, ειδικότερα, στα μέτρα που αφορούν στον τομέα της Υγείας. Τόνισε  τη σύνδεση της Στρατηγικής με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

Ο κ. Ασσιώτης αναφέρθηκε στο Σχέδιο Δράσης για την υλοποίηση της Στρατηγικής, που θα οριστικοποιηθεί πολύ σύντομα και θα διαβιβαστεί στα αρμόδια Υπουργεία για ενημέρωση και τοποθέτηση επί των μέτρων αρμοδιότητας τους, τονίζοντας τη σημασία της ιδιοκτησίας της Στρατηγικής από τους φορείς υλοποίησης της. Έκανε ειδική αναφορά στα μέτρα για την ψηφιοποίηση του τομέα της Υγείας που θα συμβάλουν και στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων στρεβλώσεων, καθώς και στην διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΓεΣΥ.

Ο Υπουργός Υγείας καλωσόρισε την ενημέρωση και δήλωσε την ετοιμότητα του να συνεργαστεί στενά με το Συμβούλιο για πρακτική υλοποίηση των μέτρων που αφορούν στα θέματα Υγείας. Δήλωσε επίσης τη δέσμευση του να ορίσει λειτουργό που θα έχει την ευθύνη για την προώθηση της υλοποίησης των μέτρων της Στρατηγικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας. Αναφέρθηκε πρόσθετα σε μέτρα, που θα προωθήσει για αναβάθμιση του τομέα καθώς και στη γενικότερη σημασία του μέσω της διασύνδεσης του με άλλους τομείς όπως εκείνος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για δημιουργία νοσοκομειακών μονάδων και την εξαγωγή υπηρεσιών υγείας.

Συμφωνήθηκε ότι μετά την ολοκλήρωση του Σχεδίου Δράσης για την υλοποίηση της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για εξειδικευμένη συζήτηση των μέτρων στον τομέα της Υγείας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top