ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργός Εργασίας: «Δεν μιλήσαμε ακόμη για το ποσό του κατώτατου» – Στο 60% του διάμεσου

Υπουργός Εργασίας: «Δεν μιλήσαμε ακόμη για το ποσό του κατώτατου» – Στο 60% του διάμεσου

Γύρω στα 1700 ευρώ ο διάμεσος μισθός – αρχές του 2022 η τελική πρόταση.

"Δεν έχουμε φθάσει στο σημείο να μιλάμε για το ποσό του κατώτατου μισθού", δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του Ant1, η Υπουργός Εργασίας υπέδειξε πως για τον υπολογισμό του κατώτατου μισθού πρέπει πρώτα να βρεθεί ο διάμεσος μισθός, δηλαδή η μέση του πιο χαμηλού και πιο ψηλού μισθού. «Πρέπει να βγουν τα τελικά στοιχεία από την Στατιστική Υπηρεσία. Ο διάμεσος είναι γύρω στα €1700», δήλωσε η κα. Αιμιλιανίδου.

Όπως εξήγησε, η αρχή της συζήτησης θα γίνει στο 60% του διάμεσου μισθού όπως είναι η πρόταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο διάμεσος είναι €1700 τότε το 60% είναι €1020. «Το τελικό ποσό θα καθοριστεί μετά από τη συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους», δήλωσε η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε η Υπουργός, το πιο σημαντικό είναι να αποφασιστεί η φιλοσοφία που θα διέπει τη θέσπιση του κατώτατου μισθού. Επανέλαβε, πως αρχές του 2022 η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη με την τελική της πρόταση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top