Συνάντηση Πολωνού ευρωβουλευτή με «βουλευτές» στα κατεχόμενα

Συνάντηση Πολωνού ευρωβουλευτή με «βουλευτές» στα κατεχόμενα

Ομάδα αποτελούμενη από τον Πολωνό ευρωβουλευτή Tomasz Piotr Poreba, τον πρώην Βρετανό ευρωβουλευτή Geoffrey Van Orden και τον πολιτικό σύμβουλο Robert Tyler, μέλος της συμβουλευτικής εταιρείας New Direction, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, είχε συνάντηση χθες με το «πρόεδρο» της «βουλής»  Οντέρ Σεννάρογλου, γράφει η εφημερίδα «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

 
Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Poreba, μιλώντας πρώτος κατά τη συνάντηση, εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στα κατεχόμενα και ανάφερε ότι είναι η δεύτερη τους επίσκεψη στην Κύπρο, και ευχαρίστησε το Σεννάρογλου για τη συνάντηση και επισήμανε ότι είναι αναγκαιότητα να ακουστεί η φωνή των Τουρκοκυπρίων στον κόσμο.
 
Στη συνέχεια, ο Σεννάρογλου, είπε ότι «είναι τιμή μου να βλέπω ανάμεσα μας πολύτιμους Ευρωπαίους πολιτικούς, που γνωρίζουν την Κύπρο, όπως εσείς, και παρακολουθούν στενά τις πραγματικότητες στην Κύπρο».
 
Είπε ακόμα ότι οι «βουλευτές» του ψευδοκράτους αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες να μεταφέρουν τις απόψεις τους σε πλατφόρμες στην Ευρώπη ισχυριζόμενος ότι η η φωνή της «βουλής» έχει αποσιωπηθεί σε διεθνείς πλατφόρμες.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE