Στεφάνου: Η Κυβέρνηση αφήνει ανοιχτή την πόρτα της αλλαγής στον χαρακτήρα του ΓεΣΥ

Στεφάνου: Η Κυβέρνηση αφήνει ανοιχτή την πόρτα της αλλαγής στον χαρακτήρα του ΓεΣΥ

Ιδέες για δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων από γιατρούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ, όπως και η δυνατότητα παράκαμψης των προσωπικών γιατρών μέσα από τη κατάργηση της συμπλήρωσης των 25 ευρώ, δεν συνιστούν βελτίωση αλλά «αλλοίωση και πλήγμα στο σύστημα και το χαρακτήρα του», είπε σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

 
«Το ΓεΣΥ αποτελεί κατάκτηση του κυπριακού λαού, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία. Και τώρα πρέπει ξανά –όλοι μαζί- να το υπερασπιστούμε απέναντι σε όσους επανέρχονται για να το ανατρέψουν και να παραδώσουν την υγεία στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», πρόσθεσε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.
 
Το κυβερνών κόμμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ανάφερε ο κ. Στεφάνου, «δεν πίστεψε ποτέ στο ΓεΣΥ και δεν χώνεψε ποτέ το μονοασφαλιστικό και κοινωνικά αλληλέγγυο χαρακτήρα του. Τώρα επανέρχονται μαζί με τα δεκανίκια τους. Η δε Kυβέρνηση αντί να κόψει τη συζήτηση, με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας αφήνει ανοιχτή την πόρτα της αλλαγής στον χαρακτήρα και στην αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ».
 
Διευκρίνισε ακόμα ότι για το ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρο ότι «βελτιώσεις, όπως η ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων που πρέπει αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του ΓεΣΥ, η ολοκλήρωση της ανάπτυξης των ποιοτικών κριτηρίων και πρωτοκόλλων, η ενίσχυση του ρόλου του προσωπικού γιατρού, η ένταξη περισσότερων καινοτόμων φαρμάκων στο σύστημα και άλλα, καθώς και άλλες διορθώσεις είναι απαίτηση μας να γίνουν».
 
«Ιδέες όμως για δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων από γιατρούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ, όπως και η δυνατότητα παράκαμψης των προσωπικών γιατρών μέσα από τη κατάργηση της συμπλήρωσης των 25 ευρώ, δεν συνιστούν βελτίωση αλλά αλλοίωση και πλήγμα στο σύστημα και το χαρακτήρα του».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.