ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις για άδεια μητρότητας – Πότε αυξάνεται κατά 4 και 8 βδομάδες

Διευκρινίσεις για άδεια μητρότητας – Πότε αυξάνεται κατά 4 και 8 βδομάδες

Το ανάλογο επίδομα μητρότητας θα συνεχίσει να καταβάλλεται στη μητέρα.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, όπως δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, με αρ. 4857 και ημερ. 5/11/2021, τις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια μητρότητας κατά την εβδομάδα που λήγει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, ότι η άδεια μητρότητας αυξάνεται, κατά 4 εβδομάδες, εάν πρόκειται για δεύτερο τοκετό ή για απόκτηση δεύτερου παιδιού με υιοθεσία ή μέσω παρένθετης μητέρας, και κατά 8 εβδομάδες, εάν πρόκειται για τρίτο ή μεταγενέστερο τοκετό ή για απόκτηση τρίτου ή μεταγενέστερου παιδιού με υιοθεσία ή μέσω παρένθετης μητέρας.

Το ανάλογο επίδομα μητρότητας θα συνεχίσει να καταβάλλεται στη μητέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις των περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμων του
2010-2021, εφόσον αυτή συνεχίσει να βρίσκεται σε άδεια μητρότητας για τις εν λόγω επιπρόσθετες περιόδους.  

Επισημαίνεται ότι για τις περιπτώσεις αυτές ΔΕΝ απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για συνέχιση της καταβολής του επιδόματος μητρότητας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top