Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, στο πλαίσιο μιας διαδήλωσης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.


Ο Μοχάμεντ Ντάαντας, ηλικίας 13 ετών, τραυματίστηκε από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στο χωριό Ντέιρ αλ Χατάμπ, κοντά στη Ναμπλούς, ανέφερε το Υπουργείο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά

Συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα στη Δυτική Όχθη κάθε Παρασκευή με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την επέκταση των ισραηλινών οικισμών, που θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.

Στη Μπεϊτά, δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες που έριξαν οι ισραηλινές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια μίας εκ των κινητοποιήσεων αυτών, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.