Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ

Η ΕΕ «καταδικάζει σθεναρά» την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καντίμι, αναφέρει ανακοίνωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως αναφέρει «οι δράστες αυτής της απόπειρας πρέπει να λογοδοτήσουν. Οποιαδήποτε βία είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να επιτρέπεται να υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία» και επισημαίνει ότι «η ηρεμία, η εγκράτεια και ο διάλογος είναι απαραίτητα στη μετεκλογική περίοδο. Όλα τα μέρη πρέπει να συμμετάσχουν σε πολιτικό διάλογο και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το Ιράκ, προς το συμφέρον της χώρας και του ιρακινού λαού».

«Η ΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει τον ιρακινό λαό στην πορεία του προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία» καταλήγει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στην πολύκροτη υπόθεση «Σάντη». Η ανακριτική ομάδα του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από όλα τα πρόσωπα ενδιαφέροντος είτε που αναφέρονται στα μηνύματα είτε που σχετίζονται με αυτά.

BEST OF TOTHEMAONLINE