ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης για ευρωπαίους πολίτες – Χαμόγελα στις γερμανικές εταιρείες

ΗΠΑ: Άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης για ευρωπαίους πολίτες – Χαμόγελα στις γερμανικές εταιρείες

Μετά από 20 μήνες, η άρση της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας δεν προκαλεί ανακούφιση μόνο στους τουρίστες αλλά και στις γερμανικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες χωρών της ΕΕ που επιδεικνύουν αρνητικό τεστ μπορούν να ταξιδέψουν από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ξανά στις ΗΠΑ. Πολλές γερμανικές εταιρείες υποδέχονται με ανακούφιση το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον Φόλκερ Τράιερ, επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου DIHK. Όπως αναφέρει στην DW, «για τη γερμανική οικονομία οι ΗΠΑ είναι η σημαντικότερη εξαγωγική αγορά και ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της χώρας».

Εξαιτίας της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ λόγω των ειδικών περιορισμών που ίσχυαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πολλές εταιρείες ανέστειλαν συνήθεις εμπορικές δραστηριότητες. «Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το 73% των γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αμερική επηρεάστηκαν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες ως συνέπεια της πανδημίας», παρατηρεί ο Τράιερ.

Και ο Βόλφγκανγκ Νίντερμαρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (ΒDI) εξέφρασε στo γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων την ελπίδα ότι θα τερματιστούν έτσι οι καθυστερήσεις στην παραγωγή, στις παραδόσεις αλλά και στη διεκπεραίωση σημαντικών στρατηγικών πρότζεκτ. Σύμφωνα με τον Νίντερμαρκ είναι προς το οικονομικό συμφέρον τόσο της Γερμανίας όσο και των ΗΠΑ να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν οι διμερείς εμπορικές δραστηριότητες στην κατάσταση που βρίσκονταν προ πανδημίας.

Πηγή: dw.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top