Στιγμές στο Μουσείο

Στιγμές στο Μουσείο

Τραγούδα μου Ιστορικά. Μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από τα δημοτικά και λόγια τραγούδια των Γραικών, με τη σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και τον πιανίστα Ζbynek Maruska.

Με μία μουσική παράσταση, που παρουσιάζεται σε παγκύπρια πρεμιέρα, συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της σειράς Στιγμές στο Μουσείο. Η παράσταση αποτελεί ένα μουσικοϊστορικό εγκωμιασμό της εθνικής παλιγγενεσίας με όχημα την πλούσια μουσική παράδοση ενός λαού, ο οποίος αγωνίστηκε σκληρά για την ελευθερία του, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Η σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και ο πιανίστας Ζbynek Maruska ξετυλίγουν το νήμα του χρόνου και της ιστορίας παρουσιάζοντας ζωντανά ως εναλλακτικά ‘ακουστικά εκθέματα’ στον χώρο του Μουσείου, δεκαοκτώ εμβληματικά τραγούδια και σκοπούς του ελληνικού λαού, σε λόγια επεξεργασία. Τραγούδια μέσα από τα οποία εξιστορούνται γεγονότα και προβάλλονται ιστορικές μορφές του 1821 ενώ παράλληλα αναδύονται η ψυχή και τα ακατάλυτα ιδεώδη του ελληνικού λαού που είναι η πίστη και η αγάπη για την πατρίδα, η αυτοθυσία, η λεβεντιά, η ελευθερία.

Συντελεστές
Μαρίζα Αναστασιάδη - Σοπράνο
Zbynek Maruska - Πιάνο

Ημερομηνία: 18 Νοεμβρίου 2021
Ώρα: 19:30
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Είσοδος ελεύθερη

Τα βράδια των εκδηλώσεων, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιείται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

 
Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE