ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεραγορές για CovScan: «Δεν προσφέρει κάτι αυτό το μέτρο» - Πολλά τα προβλήματα στην πρώτη μέρα πιλοτικής εφαρμογής

Υπεραγορές για CovScan: «Δεν προσφέρει κάτι αυτό το μέτρο» - Πολλά τα προβλήματα στην πρώτη μέρα πιλοτικής εφαρμογής

Δεν έλειψαν τα προβλήματα από την πρεμιέρα του μέτρου για σκανάρισμα του safepass μέσω της εφαρμογής CovPass.

του Αντώνη Αδάμου.

Υπάρχουν άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία δήλωσε στο Themaonline o Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου. «Έχουμε καταστήματα όπως μπακάλικα και συνοικιακές υπεραγορές που το 80% των πελατών τους είναι ηλικιωμένοι, όπως και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες», υπέδειξε.

Μάλιστα, προκλήθηκαν και μικρές καθυστερήσεις κατά τον έλεγχο και παράπονα από καταναλωτές αφού έπρεπε να δοκιμάσουν δύο και τρεις φορές για να σκαναριστεί ο κωδικός.

Υποτυπώδης πλέον ο έλεγχος στις επιχειρήσεις


«Δεν προσφέρει κάτι αυτό το μέτρο» εξήγησε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Χατζηαδάμου καθώς, πέραν από τις μεγάλες υπεραγορές, οι πλείστες επιχειρήσεις δεν ελέγχουν πλέον τα safepass. «Η συνεχής επιβολή μέτρων αλλά και η απειλή με τον κίνδυνο προστίμου πρέπει επιτέλους να σταματήσει», τόνισε ο Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Όπως δήλωσε στο themaonline, o Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, ακόμα και αν δοθεί εξαίρεση στα άτομα άνω των 65 ετών, δεν θα βοηθήσει στην πάταξη του φαινομένου των πλαστών πιστοποιητικών. «Αντίθετα, έπρεπε να βρούμε νέους τρόπους για να προωθήσουμε τον εμβολιασμό», υπέδειξε ο Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Πρόβλημα παραμένει η ανάγκη για αγορά νέων συσκευών για τον απαραίτητο έλεγχο που αυξάνει το κόστος ειδικότερα στις μικρές υπεραγορές και μπακάλικα. Πάντως, οι υπεραγορές δηλώνουν έτοιμες να εφαρμόσουν το μέτρο όπως έχουν κάνει και με όλα τα υπόλοιπα που προηγήθηκαν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top