ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη από Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν ζητά ο Ερσίν Τατάρ

Στήριξη από Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν ζητά ο Ερσίν Τατάρ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε σε δηλώσεις του ότι χρειάζονται συνεργασίες για να μπορέσει το ψευδοκράτος να ενισχυθεί οικονομικά και υποστήριξε ότι έστω και αν αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουν ορισμένες «οικονομικές και διπλωματικές δυσκολίες», ο τουρκοκυπριακός «λαός» προσπαθεί να αντισταθεί κατά των πιέσεων που του ασκούνται να γίνει «μπάλωμα» στους Ελληνοκύπριους.

 
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, δημοσίευμα στην «Γκιουνές» αναφέρει ότι, μιλώντας ως προσκεκλημένος των Συνδέσμων Αζερμπαϊτζάν Τουρκίας σε έκθεση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Το Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν» με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την κατάληψη του Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι οι αδικίες και τα εμπάργκο κατά των Τουρκοκυπρίων στόχο έχουν να τους πτοήσουν.
 
«Χρειάζεται να υποστηριχτεί η τδβκ ενισχύοντας την συνεργασία ειδικά στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού με τα αδέλφια μας στο Αζερμπαϊτζάν και στο Πακιστάν και με τα άλλα κράτη του τουρκικού κόσμου», ανέφερε επαναλαμβάνοντας ότι Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτος είναι «ένα έθνος τρία κράτη».
 
Σημειώνοντας ότι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η νίκη του Αζερμπαϊτζάν ήταν και δική τους νίκη, αλλά και της Τουρκίας και ολόκληρου του τουρκικού κόσμου.
 
Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι με την δύναμη που πήραν από την Τουρκία, οι Τουρκοκύπριοι αντιστάθηκαν στην «γενοκτονία και στην τυραννία», ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «έναντι κάθε είδους επιθέσεων με τίμημα να μας αφανίσουν, δεν τους χαλαλίσαμε το όνειρο της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, αντισταθήκαμε στις επιθέσεις».
 
Μιλώντας σε ΜΜΕ από το Αζερμπαϊτζάν, ο Τατάρ ευχήθηκε με τον καιρό να αναπτυχθούν οι σχέσεις του ψευδοκράτους με το Αζερμπαϊτζάν και να αυξηθεί η συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και αλλού. Ευχήθηκε επίσης να έρχονται περισσότεροι τουρίστες, φοιτητές και επενδυτές από το Αζερμπαϊτζάν στα κατεχόμενα.
 
Απευθυνόμενος στον Τύπο του Αζερμπαϊτζάν, ο Τατάρ είπε ότι θα χαρούν να τους δουν ανάμεσά τους κατά τους εορτασμούς για την 38η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας με επικεφαλής τον Γκιουρσέλ Μπαράν, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ντιγιαλόγκ».
 
Στην χαιρετισμό του κατά τη συνάντηση, ο κ. Τατάτ είπε ότι παρευρέθηκε στη Συνέλευση του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα και εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Επιμελητήριου στο ψευδοκράτος.
 
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ ανάφερε πως  οι τουριστικές δυνατότητες της Αμμοχώστου θα αυξηθούν μετά το άνοιγμα της περίκλειστης πόλη των Βαρωσίων και είπε ότι «η τδβκ είναι ένας σημαντικός προορισμός για την Τουρκία με τις ιστορικές και πολιτιστικές της αξίες».
 
Είπε ακόμα ότι 50 χιλιάδες φοιτητές από τη Δημοκρατία της Τουρκίας σπουδάζουν σε «πανεπιστήμια» του ψευδοκράτους και ευχήθηκε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.
 
Επαναλαμβάνοντας τη σημασία της συνέχισης και της εδραίωσης των στενών σχέσεων και επαφών με την Τουρκία, ο Τατάρ  τόνισε τη σημασία των επενδύσεων σε όλους τους τομείς και είπε ότι οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά.
 
Αναφέροντας ότι η οικονομία θα ενισχυθεί μετά την πανδημία, ο Τατάτ ευχήθηκε να αυξηθεί το εμπορικό και επενδυτικό δυναμικό του ψευδοκράτους.

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας Γκιουρσέν Μπαράν, εξέφρασε την υποστήριξή του στην πολιτική που ακολουθεί ο Τατάρ, επισημαίνοντας ότι ο Τατάρ είναι αγαπητός και τυγχάνει σεβασμού στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top