ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aιφνιδιάζει ξανά ο Σιζόπουλος - Συνέδριο την Πέμπτη, εκλογές την Κυριακή

Aιφνιδιάζει ξανά ο Σιζόπουλος - Συνέδριο την Πέμπτη, εκλογές την Κυριακή

Σε νέα αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, o oποίος παρά τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ανακοίνωσε τη σύγκληση Τακτικού Συνεδρίου την προσεχή Πέμπτη και εκλογών την Κυριακή. «Ως Πρόεδρος του Κόμματος, συγκαλώ Καταστατικό Συνέδριο το οποίο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 η ώρα 3.30 μ.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία» αναφέρει ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο οποίος επικαλείται τις πρόνοιες του Κεφαλαίου 9, άρθρο 54, παράγραφος 3 και του Κεφαλαίου 4 άρθρο 30, παράγραφος 2 του καταστατικού.

Το τακτικό εκλογικό συνέδριο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, η ώρα 5.00 μ.μ στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία. Οι εκλογές για ανάδειξη των αξιωματούχων και των 35 μελών της Κ.Ε, θα πραγματοποιηθούν στις 14 Νοεμβρίου 2021 από η ώρα 9.00 π.μ μέχρι τις 1.00 μ.μ και από τις 2.00 μ.μ μέχρι τις 6.00 μ.μ. Κάλπες θα ανοίξουν σε όλες τις Επαρχίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας από τον Γιώργο Βαρνάβα, νέος Πρόεδροε του Κινήματος αναμένεται να ανακηρυχθεί χωρίς ανθυποψήφιο ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η κίνηση Σιζόπουλου γίνεται την ώρα που ενώπιον του Δικαστηρίου υπάρχουν τρεις εκκρεμότητες:

1. Η προσφυγή τριών μελών της Συνδιάσκεψης Λευκωσίας,

2. H προσφυγή δεκαπέντε μελών της Κεντρικής Επιτροπής

3. Η προσφυγή από τον Γραμματέα της Γενικής Επιτροπής του κόμματος Μιχάλη Τερέπεη.

Και οι τρεις υποθέσεις έχουν ως κυρίαρχο αίτημα τον έλεγχος του μητρώου του κόμματος μετά από ισχυρισμούς για παραβίασή του.

«Ο εις και μόνος»

«Αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει, οι νέες προκλήσεις του κ. Σιζόπουλου και της παρέας του στην ηγεσία της ΕΔΕΚ» είναι η άμεση αντίδραση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ.

«Πρόκειται για πρωτόγνωρες αποφάσεις που προσβάλλουν την ιστορία και την ιδεολογία της ΕΔΕΚ και προκαλούν τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος. Πρόκειται για αποφάσεις πρωτοφανείς για τα κυπριακά και τα γενικότερα πολιτικοκομματικά, μέσω των οποίων είναι σαφέστατος ο στόχος για παράκαμψη και παραπλάνηση της Κυπριακή Δικαιοσύνης» αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Και καταλήγει:

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Ο κ. Σιζόπουλος και όσοι συνεχίζουν να τον ακολουθούν στον καταστροφικό κατήφορο που επέλεξε να πορευθεί, έχουν ήδη οδηγήσει το κόμμα στην ανυποληψία και το σπρώχνουν προς την καταστροφή.

Οι ΕΔΕΚίτες που αγαπούν και νοιάζονται για το Κόμμα παρακολουθούν με δέος τις μεθοδεύσεις και τους αυταρχισμούς του "αναντικατάστατου" και δεν πρόκειται να του επιτρέψουν να συνεχίσει. Οι εποχές του ˮο εις και μόνοςˮ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι δημοκρατικές διαδικασίες είτε θα εφαρμοστούν είτε θα επιβληθούν από τον λαό της ΕΔΕΚ. Η ΕΔΕΚ θα ζήσει, θα αναγεννηθεί και θα ξαναγίνει δύναμη ελπίδας για την Κύπρο και το λαό μας . Είτε το θέλουν είτε όχι το πραγματικό μητρώο μελών θα αποκαλυφθεί και η οικονομική διαχείριση θα ελεγχθεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top