ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Μεταφορών: «Δεν θα αποκόπτεται η χορηγία για ποδήλατο σε περίπτωση οφειλών» - Ανοίγει αύριο η πύλη για ποδήλατα δρόμου

Υπ. Μεταφορών: «Δεν θα αποκόπτεται η χορηγία για ποδήλατο σε περίπτωση οφειλών» - Ανοίγει αύριο η πύλη για ποδήλατα δρόμου

Έτοιμη να ανταποκριθεί στην αυξημένη επισκεψιμότητα η Πύλη για την υποβολή αιτήσεων για επιχορήγησης καινούργιου συμβατικού ποδηλάτου διαβεβαιώνει το Υπουργείο Μεταφορών.

Η πύλη (www.podilato.gov.cy) θα ανοίξει αύριο στις 09:00 και αφορά στην αίτηση για χορηγία αγοράς καινούργιου ποδηλάτου τύπου πόλης, δρόμου και ορεινής μέγιστης αξίας €1.000 με την επιχορήγηση να ανέρχεται στα €200.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αντώνης Μινίδης ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύουν τα όσα είχαν μεταδοθεί τις προηγούμενες μέρες ότι θα αποκόπτεται η χορηγία σε περίπτωση που ο αιτητής έχει εκκρεμούσα οφειλή στο δημόσιο.

Ήδη η πύλη λειτούργησε σήμερα για την υποβολή αιτήσεων για χορηγία τύπου ΑΜΕΑ (Άτομα με Αναπηρία). «Είμαστε σίγουροι ότι όπως έγινε σήμερα δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε ο κ. Μινίδης, προσθέτοντας πως «το σύστημα έχει θωρακιστεί και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με την λειτουργία της πύλης».

Όπως εξήγησε, ο κάθε αιτητής θα πρέπει να υποβάλει αίτηση προέγκρισης καταχωρώντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του έτσι να λάβει έναν μοναδικό κωδικό OTP (One Time Password), τον οποίο θα καταχωρήσει στην πύλη για να μπορεί να λάβει την προέγκρισή του. Σημειώνεται ότι η προέγκριση θα παραχωρηθεί στους αιτητές κατά σειρά προτεραιότητας.

Οι προεγκριθέντες αιτητές θα παραλάβουν μήνυμα με σύνδεσμο (link) όπου θα μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία που απαιτούνται για τη σχετική επιχορήγηση. Τα στοιχεία μπορούν να υποβληθούν οποιαδήποτε ώρα, εντός του χρονικού πλαισίου των τριών ημερών.

Σύμφωνα με τον κ. Μινίδη, το συνολικό κονδύλι για την επιχορήγηση καινούργιων συμβατικών ποδηλάτων το 2021 είναι €100.000, που αντιστοιχεί σε 500 αιτήσεις, εφόσον όλες οι αιτήσεις αφορούν το μέγιστο ποσό των €200. Ωστόσο σημείωσε πως ενδεχομένως να υποβληθούν αιτήσεις για χορηγία αγοράς ποδηλάτου η αξία του οποίου ενδεχομένως να είναι χαμηλότερη από το ύψος της χορηγίας. Σε αυτή την περίπτωση θα κονδύλια που θα περισσέψουν θα δοθούν για κάλυψη των επιλαχόντων.

Λάθος η αναφορά για τις οφειλές στο κράτος
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μινίδης είπε πως δεν τίθεται θέμα αποκοπής της χορηγίας σε περίπτωση που ένας αιτητής έχει εκκρεμούσες οφειλές στο κράτος, προσθέτοντας ήταν λανθασμένες οι αναφορές στις σχετικές ενημερώσεις.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα, δεν υπήρχε τέτοια παράγραφος στο σχέδιο όπως είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, ήταν ένα λάθος λεκτικό στην ενημερωτική σελίδα και η παράγραφος αυτή δεν περιλαμβανόταν στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», είπε.

Υπενθύμισε ότι η χορηγία θα δίνεται εφόσον ο αιτητής προσκομίσει απόδειξη πληρωμής και φωτογραφία του ποδηλάτου.

25 προεγκρίσεις για ΑΜΕΑ
Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Μινίδη, η Πύλη δέχθηκε σήμερα 1.700 επισκέψεις, με 183 άτομα να εγγράφονται στην πύλη για το σχέδιο χορηγίας για αγορά ποδηλάτου για ΑΜΕΑ. Όπως είπε ο κ. Μινίδης δόθηκαν 25 προεγκρίσεις με τους υπόλοιπους να λαμβάνουν κατάσταση επιλαχόντα.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο επιχορήγησης αγοράς καινούργιου ποδηλάτου έχει προϋπολογισμό €570.000 για τη περίοδο 2021 – 2023.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μινίδης είπε πως οι επιλαχόντες του 2021 δεν θα μεταφέρονται για επιχορήγηση μέσω του κονδυλίου της επόμενης χρονιάς και συνεπώς θα πρέπει να υποβληθεί νέα αίτηση για το επόμενο έτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top