Γαλλία: Υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 – Κάλεσμα για εμβολιασμό από Μακρόν

Γαλλία: Υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 – Κάλεσμα για εμβολιασμό από Μακρόν

Διάγγελμα προς τους Γάλλους πολίτες απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης 9 Νοεμβρίου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της Covid, καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.Η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο, όπως είπε.

"Για τους άνω των 65 ετών, "από τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δικαιολογήσετε με μια αναμνηστική δόση του εμβολίου την παράταση ισχύος του υγειονομικού σας πάσου", δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ανακοίνωσε επίσης ότι η δυνατότητα εμβολιασμού με αυτή την αναμνηστική δόση θα διευρυνθεί στα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών από τον προσεχή μήνα και κάλεσε τους Γάλλους που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν "απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας".

Ο Μακρόν προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Η Κυβέρνηση επενδύει ουσιαστικά στον τομέα της Υγείας, ενώ αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή μας να παραμείνουμε αρωγοί, συνεργάτες και κινητήρια δύναμη σε κάθε προσπάθεια που μετατρέπει τη γνώση σε θεραπεία και την ευαισθητοποίηση σε πράξη, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα εγκαίνια του Πάρκου Νικόλα Θεολόγου – Εις μνήμη των παιδιών που έφυγαν από καρκίνο, τα οποία έλαβαν χώρα την Τετάρτη στη Λακατάμεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE