ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική πτώση σημείωσε η Wall Street

Σημαντική πτώση σημείωσε η Wall Street

Σημαντική πτώση σημείωσαν την Πέμπτη τα αμερικανικά χρηματιστήρια, λόγω των ανησυχιών σε σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα και τη μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων αλλά και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη μετά την υποβάθμιση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) των εκτιμήσεων του για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 170,69 μονάδες (0,94%) για να κλείσει στις 17.905,58 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 18,23 μονάδες (0,86%) στις 2.095,84 μονάδες, ενώ ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq υποχώρησε κατά 40,11 μονάδες (0,79%) στις 5.059,12 μονάδες.

"Υπάρχει επιφυλακτικότητα στον αέρα”, δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος στην Rockwell Global Capital.

Το ΔΝΤ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο 2,5% από την προηγούμενη πρόβλεψή του για ανάπτυξη 3,1%.

Από την άλλη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να αποφύγει μια αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες ανάπτυξης δεν είναι ακόμα αρκετά σταθερές για κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από την επίτευξη συμφωνίας με τους επίσημους πιστωτές της για την παραχώρηση νέας χρηματοδότησης. Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν την δημοσιοποίηση στις ΗΠΑ την έκθεση για τις θέσεις εργασίας για το μήνα Μάιο αλλά και την ανακοίνωση της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών. Οι δύο ανακοινώσεις είναι προγραμματισμένες να ανακοινωθούν σήμερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top