ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Απαράμιλλο επίτευγμα ο εμβολιαστικός στόχος 1,00,00,00,000 Ινδών πολιτών

Απαράμιλλο επίτευγμα ο εμβολιαστικός στόχος 1,00,00,00,000 Ινδών πολιτών

Τον Μάρτιο του 2020, ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi, προέβη αρχικά σε μια ανακοίνωση για μονοήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στη Janata, ενώ όταν ο κορωνοϊός έπληξε το έθνος, προέβη σε εθνικό lockdown.

Η πανδημία του κορωνοϊού, δημιούργησε μια δύσκολη κατάσταση που καμία χώρα του κόσμου δεν ήξερε πως να την αντιμετωπίσει. Πολλά ήταν τα ερωτήματα που είχαν προκύψει, όπως για παράδειγμα, πότε θα αναπτυχθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, πώς θα είναι προσβάσιμο και για ποιους. Η Ινδία, έδειξε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, για αυτό και βγήκε με επιτυχία από τη δύσκολη κατάσταση. Μέσα σε μόλις 9 μήνες, είχε αναπτύξει το εμβόλιο. Πριν ακόμη από την ανάπτυξη του εμβολίου, η κεντρική κυβέρνηση είχε ήδη έτοιμο το πλήρες σχέδιο της διαδικασίας εμβολιασμούΩς αποτέλεσμα, σήμερα η Ινδία έχει γίνει η δεύτερη χώρα στον κόσμο που έχει χορηγήσει πάνω από 1δις δόσεις εμβολίου σε μόλις 9 μήνες.

Πολλά είναι τα ορόσημα που ενισχύουν το γεγονός ότι η Ινδία έθεσε τα θεμέλια της μεγαλύτερης και δωρεάν εκστρατείας εμβολιασμού. Μερικά παραδείγματα αποτελούν, οι εγκαταστάσεις για τον εμβολιασμό κατά του Covid στο Bhagalpur του Bihar, η ανταμοιβή μέσω κλήρωσης δώρων για τον εμβολιασμό στο Ahmedabad, αλλά και η εκστρατεία Vaccination on Wheels που πραγματοποιήθηκε στο Δελχί, που προσέφερέ εμβολιαστικό πρόγραμμα στους εργάτες που δεν μπορούσαν να κάνουν εγγραφή. Στο Himachal και στο Kashmir, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εμβολιάζουν όσους ζουν σε μικρά χωριά που βρίσκονται στα βουνά.

Κατά τη διάρκειά του δεύτερου κύματος του Covid-19, προέκυψαν αρκετές αμφιβολίες, όταν η κεντρική κυβέρνηση ανακοίνωσε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα μέχρι τον Δεκέμβριο. Η έλλειψη εμβολίου αποτέλεσε πρόβλημα, αλλά με τη χορήγηση 1δις δόσεων, δυόμισι μήνες πριν από τον στόχο, η χώρα έδειξε την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητά της.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας μονάδας παραγωγής οξυγόνου PSA στο AIIMS στην πανεπιστημιούπολη στο Rishikesh, ο Πρωθυπουργός Narendra Modi είπε: «Ο αγώνας κατά του Covid-19, αποτελούσε μια σημαντική πρόκληση για την Ινδία, όχι μόνο λόγω του πληθυσμού αλλά και λόγω της ποικιλόμορφης γεωγραφίας της Ινδίας, που αποτελούσε ένα μεγάλο εμπόδιο. Από την παροχή οξυγόνου μέχρι το εμβόλιο, η Ινδία πάντα πρωτοπορούσε. Πιο συγκεκριμένα, πριν την πανδημία του κορωνοϊού, υπό κανονικές συνθήκες, η Ινδία παρήγαγε 900 μετρικούς τόνους υγρού ιατρικού οξυγόνου την ημέρα. Καθώς η ζήτηση αυξήθηκε, η Ινδία αύξησε την παραγωγή ιατρικού οξυγόνου πάνω από 10 φορές. Αυτός ήταν ένας ασύλληπτος στόχος για οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, αλλά η Ινδία τα κατάφερε. Επιπλέον, μεγάλη πρόκληση αποτελούσε και η μεταφορά του οξυγόνου, αφού για την μεταφορά του απαιτείται ειδικό βυτιοφόρο. Έχοντας να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις, η Ινδία συνεργάστηκε με το μαχητικό αεροσκάφος Tejas, για τη μεταφορά του οξυγόνου».

Αποστολή εμβολίου με drone για πρώτη φορά στη χώρα
Το εμβόλιο κατά του Covid-19 αποστέλλεται πλέον μέσω drones στη χώρα. Για πρώτη φορά, αυτό το εμβόλιο στάλθηκε από το Bishanpur στο Manipur, στο Karang. Η απόσταση μεταξύ αυτών των δύο σημείων οδικώς είναι 26 χλμ., η οποία μειώθηκε στα 15 χλμ. με τη χρήση του drone. Η ICMR παρέδωσε το εμβόλιο στο καθορισμένο μέρος σε μόλις 12-15 λεπτά μέσω ενός drone. Αυτό το i-Drone έχει σχεδιαστεί για να ξεπερνά τις γεωγραφικές προκλήσεις με την ανάπτυξη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV)/ drone σε απομακρυσμένες περιοχές και εδάφη που δεν είναι προσιτά. Προς το παρόν, το έργο παράδοσης που βασίζεται σε drone έχει επιτραπεί για εφαρμογή στο Manipur και το Nagaland καθώς και στην επικράτεια της Ένωσης Andaman και Nicobar.

Η Ινδία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για 500 χιλιάδες ασθενείς καθημερινά
Η Ινδία έχει ενισχύσει την υποδομή της υγείας τόσο πολύ που μπορεί να χειριστεί εύκολα την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ακόμη και έως και 500 χιλιάδες ασθενείς καθημερινά. Ο Aayog VK Paul, εκπρόσωπος του NITI πιστεύει ότι οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί, ώστε οποιοδήποτε άλλο κύμα πανδημίας δεν θα είναι καταστροφικό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα προκύψει ένα τέτοιο σενάριο. Αυτό θα οφείλεται στο ότι ο εμβολιασμός γίνεται με εντατικούς ρυθμούς στη χώρα και οι άνθρωποι ακολουθούν τα πρωτόκολλα που σχετίζονται με τον Covid-19. Σε μια τέτοια κατάσταση, τα κρούσματα δεν είναι πιθανό να αυξηθούν ξανά τόσο γρήγορα. Σύμφωνα με τις αναφορές που ελήφθησαν από τις πολιτείες, 836 χιλιάδες κρεβάτια είναι διαθέσιμα στη χώρα για ασθενείς με Covid.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top