Θετικά στον κορωνοϊό τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο

Θετικά στον κορωνοϊό τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο

Θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν τέσσερα λιοντάρια σε ένα ζωολογικό κήπο στη Σιγκαπούρη, καθώς μολύνθηκαν από το προσωπικό του πάρκου και εμφανίζουν συμπτώματα όπως βήχας και φτάρνισμα, ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη (10.11.2021) οι αρχές.

Τα ασιατικά λιοντάρια άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα κορωνοϊού το περασμένο Σαββατοκύριακο, κάτι που έκανε τους φύλακες του πάρκου της Σιγκαπούρης να τα υποβάλλουν σε διαγνωστικά τεστ, τα οποία βγήκαν θετικά.

«Όλα τα λιοντάρια είναι ζωηρά και ενεργητικά», δήλωσε η Σόνια Λουζ της εταιρείας Mandai Wildlife Group που διαχειρίζεται το πάρκο. «Αναμένουμε ότι θα αναρρώσουν με την παροχή βοηθητικής θεραπείας», πρόσθεσε.

Τελικά, όλα τα ζώα που έχουν μολυνθεί από COVID-19, αυτά τα τέσσερα λιοντάρια και άλλα πέντε αιλουροειδή που ζουν στο Night Safari Park της Σιγκαπούρης, τέθηκαν σε απομόνωση, ανακοίνωσε η κυβερνητική κτηνιατρική υπηρεσία.

Τρεις φύλακες του ανοικτού πάρκου επίσης βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, ενώ ένα λιοντάρι του ζωολογικού κήπου της Σιγκαπούρης, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Night Safari, αρρώστησε και οι αρχές ζήτησαν να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό.

Το πάρκο παραμένει ανοικτό, όπως και ο ζωολογικός κήπος, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα ζώα στον άνθρωπο θεωρείται μηδαμινός. Λιοντάρια, τίγρεις και γορίλες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό σε αμερικανικούς ζωολογικούς κήπους, όπως και γάτες και σκύλοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE