ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηρές συστάσεις ΑΗΚ μετά τις ζημιές από τους ανέμους - «Τα δέντρα να μην φυτεύονται κάτω από τα καλώδια»

Αυστηρές συστάσεις ΑΗΚ μετά τις ζημιές από τους ανέμους - «Τα δέντρα να μην φυτεύονται κάτω από τα καλώδια»

Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος σε διάφορα σημεία, προκάλεσαν οι χθεσινοί (10/11) ισχυροί άνεμοι.

Τόσο η ΑΗΚ όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονταν επί ποδός από το πρωί για άμεση επιδιόρθωση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, μίλησε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» και προειδοποίησε τους πολίτες να μην φυτεύουν δέντρα κάτω από τα καλώδια της ΑΗΚ, γιατί σε συνθήκες όπως τις χθεσινές, μπορούν να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.  

Αρχικά ανέφερε ότι «η ΑΗΚ οφείλει να κλαδεύει εντός δασικών περιοχών, το ακολουθούμε με βάση ένα χρονοδιάγραμμα σε συνεννόηση με το Τμήμα Δασών. Γίνεται έλεγχος κατά μήκος όλων των καλωδίων. Κλαδεύουμε δεξιά και αριστερά. Γίνεται και κανονικό πρόγραμμα συντήρησης. Το δίκτυο μεταφοράς επιθεωρείται. Γίνεται το απαραίτητο κλάδεμα. Είναι αδύνατο να προβαίνουμε σε έλεγχο όλου του δικτύου. Είναι σχεδόν 16 χιλιάδες χιλιόμετρα. Είναι καλό οι τοπικές αρχές να φροντίζουν τη βλάστηση εντός των ορίων τους. Ο κόσμος πρέπει να ενημερώνει στο κέντρο 1800. Να μην φυτεύει δέντρα κάτω από τα καλώδια της ΑΗΚ. Τα δέντρα δεν πρέπει να φυτεύονται εκεί για ν’ αποφεύγονται αυτά τα βραχυκυκλώματα και προβλήματα που είχαμε χθες».

Έπειτα κάλεσε τους πολίτες να είναι υπομονετικοί λέγοντας πως «όταν υπάρχει μια βλάβη που επηρεάζει μεγάλο αριθμό καταναλωτών μπορεί το συνεργείο να δώσει ένδειξη ότι θα πάρει χρόνο. Τα περιστατικά παίρνουν σειρά ανάλογα με τη σοβαρότητά τους και την προτεραιότητά τους. Σίγουρα θα ολοκληρωθούν όλες οι ζημιές ανεξαιρέτου ώρας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top