Ράντζα με ασθενείς CoViD στους διαδρόμους του νοσοκομείου Λάρισας

Ράντζα με ασθενείς CoViD στους διαδρόμους του νοσοκομείου Λάρισας

"Έχουμε αναπτύξει κρεβάτια COVID στους διαδρόμους" (φωτογραφία αρχείου), κατήγγειλε ο διευθυντής ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός.

Μιλώντας την Πέμπτη στον Σκάι, τόνισε πως "η σύμβαση με ιδιωτικές κλινικές δεν είναι καινούργια, υπάρχει ήδη σύμβαση με συγκεκριμένη απλώς τώρα αυξάνονται οι κλίνες που δίνονται λόγω του ότι έχουμε μπλοκάρει. Οι κλίνες αυτές αφορούν μόνο τα περιστατικά COVID".

"Η εφημερία μας ακόμα τρέχει μέχρι τις 8 το πρωί, έχουν κάνει 27 εισαγωγές περιστατικών COVID και πάνω από 30 άλλων περιστατικών. Έχουμε δύο διασωληνωμένους ήδη".

"Με την αύξηση των περιστατικών έχουμε προχωρήσει ήδη σε αναδιάταξη των περιστατικών στις κλινικές μειώθηκαν οι κλινικές που περιθάλπουν non COVID περιστατικά αυξήθηκαν αυτές με COVID", τόνισε ο κ. Κομνός.

"Πόλεμος"
"Και στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, κάθε εφημερία είναι ένας πόλεμος όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα", δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης.

Όπως εξήγησε, στην προηγούμενη εφημερία ήρθαν για εξέταση 160 ασθενείς και εισήχθησαν οι 80, άρα πάμε στο 40% με 50% εισάγονται για νοσηλεία.

"Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι θα διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά έχουμε φτάσει στα όριά μας, κάθε μέρα χειροτερεύει η εικόνα", υπογράμμισε ο κ. Τζελέπης.

Άνοιξε, πρόσθεσε, και άλλη κλινική στην προηγούμενη εφημερία για να καλύψει τα περιστατικά. "Δεν φτάνει το προσωπικό, το λέω κατηγορηματικά δεν ενισχύθηκε, γίνονται ενισχύσεις από αλλά τμήματα, που σημαίνει ότι τα άλλα τμήματα αποδυναμώνονται", ανέφερε.

Πηγές: Σκάι

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE