ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν δεν φίλησε την Κάμαλα Χάρις πριν τη συνάντησή τους;

Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν δεν φίλησε την Κάμαλα Χάρις πριν τη συνάντησή τους;

Με τακτ απέφυγε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν το κλασικό φιλί στα μάγουλα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, όταν την υποδέχθηκε στο Ελιζέ, όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

«Εδώ φίλησε τον Ντόναλντ Τραμπ», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Γαλλίας μετά την ακύρωση της συμφωνίας για την αγορά γαλλικών υποβρυχίων, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, αντανακλάται μάλλον στους τρόπους συμπεριφοράς του Eμανουέλ Μακρόν.

Ο ένοικος των Ηλυσίων υποδέχτηκε στο Μέγαρο Ηλυσίων την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μόνο που αντί να την φιλήσει στα μάγουλα, όπως συνηθίζει να κάνει με τους προσκεκλημένους του, περιορίστηκε στη χειραψία.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο σύζυγός της Νταγκ Εμχοφ βρίσκονται από την Τρίτη στη Γαλλία για τετραήμερη επίσκεψη.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στο Παρίσι», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατέβηκε τα σκαλιά για να την χαιρετήσει καθώς έφτασε η αυτοκινητοπομπή της στο Ελιζέ. Οι δυο τους έδωσαν τα χέρια και χαμογέλασαν.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν χαιρέτησε την Κάμαλα με τον τρόπο που συνηθίζει να υποδέχεται τους ξένες ηγέτες, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Αν και έχει φωτογραφηθεί να δίνει φιλί «La Bise» (το γαλλικό φιλί στα δύο μάγουλα) στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την πρώην «Πρώτη Κυρία» Μελάνια Τραμπ, απέφυγε να το πράξει με το δεξί χέρι του Αμερικανού προέδρου Tζο Μπάιντεν.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψής της στη Γαλλία, η Κάμαλα Χάρις επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Παστέρ, όπου Γάλλοι επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.

Εκεί, τη δεκαετία του 80, η μητέρα της, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε συμμετάσχει σε έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.

Σήμερα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα παραβρεθεί στις τελετές μνήμης για την «Ημέρα Βετεράνων» για τις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια θα παραχωρήσει ομιλία σε Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι, το θέμα του οποίου επικεντρώνεται στην παγκόσμια υγεία σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Αύριο θα συμμετάσχει σε μια διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη.

Μετά την κρίση που πυροδότησε η ακύρωση της συμφωνίας των ΗΠΑ για τα γαλλικά υποβρύχια, το δεξί χέρι του Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να... καλοπιάσει τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο Μακρόν αντέδρασε έντονα μετά την ακύρωση της συμφωνίας για τα υποβρύχια με το Παρίσι, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Le Parisien».

Το γεγονός μάλιστα ότι οι ΗΠΑ συνήψαν αμυντική συμφωνία με Αυστραλία και Βρετανία (γνωστή ως AUKUS), εξόργισε το Παρίσι.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top