ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Επίτροπος: «Σωστή κίνηση η μετάφραση της ιστοσελίδας στα Τουρκικά»

Χρ. Επίτροπος: «Σωστή κίνηση η μετάφραση της ιστοσελίδας στα Τουρκικά»

Πολύ σωστή κίνηση, χαρακτήρισε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συμπεριλάβει στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που εισηγείται η ελληνοκυπριακή πλευρά τη μετάφραση της ιστοσελίδας του Επιτρόπου στην τουρκική γλώσσα.


Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο θέμα, ο κ. Ιωάννου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι "το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας λέει ότι οι επίσημες γλώσσες της Δημοκρατίας είναι τα ελληνικά και τα τουρκικά και έτσι γιατί να μην υπάρχει μετάφραση της ιστοσελίδας στα τούρκικα;".

Δεύτερο, συνέχισε, υπάρχουν Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας, οι οποίοι συναλλάσσονται με χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις στην Δημοκρατία και επομένως είναι δυνατό να χρειάζονται τις υπηρεσίες του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

“Επομένως, είναι μια πολύ σοφή και σωστή κίνηση και σίγουρα η μετάφραση της ιστοσελίδας του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου στα τουρκικά θα βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κάποιες συναλλαγές με κυπριακές εταιρείες και δικαιούνται να υποβάλουν παράπονο στον Επίτροπο”, σημείωσε. 

Τέλος, ο κ. Ιωάννου είπε ότι του έχει ήδη αποσταλεί στο Γραφείο του μια διαμαρτυρία από την Τουρκία για ποσό περίπου 15.000 δολαρίων και το Γραφείο του Επιτρόπου έχει ζητήσει από αυτό το άτομο να υποβάλει αίτηση με το παράπονο του έτσι ώστε να εξεταστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top