Το SpaceX Crew-3 μετά από ένα ταξίδι 22 ωρών «έδεσε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -ΒΙΝΤΕΟ

Το SpaceX Crew-3 μετά από ένα ταξίδι 22 ωρών «έδεσε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -ΒΙΝΤΕΟ

Το διαστημικό σκάφος Endurance της SpaceX έφτασε με ασφάλεια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την Παρασκευή τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) με τρεις αστροναύτες από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) και έναν από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), για μια εξάμηνη επιστημονική αποστολή.

Το διαστημόπλοιο έδεσε και αγκυροβολήθηκε στον ISS στις 11:43 μ.μ. GMT, περίπου 21 1/2 ώρες μετά την απογείωσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9.

spaxe
Γνωστή ως Crew-3, η αποστολή για τη NASA, αποτελούμένη από  μια γυναίκα και  τρεις άντρες αστροναύτες εισήλθε στον Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται, σε τροχιά περίπου 250 μίλια (400 χλμ.) πάνω από τη Γη, λίγο πριν τις 03:30 (ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE