ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετέχει σε διάσκεψη για τη Λιβύη ο ΠτΔ - Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή

Συμμετέχει σε διάσκεψη για τη Λιβύη ο ΠτΔ - Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή

Η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, που αρχίζει σήμερα στο Παρίσι, αποτελεί και αναγνώριση του ρόλου που η χώρα μας έχει να επιτελέσει για ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή μας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η πρώτη μέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Παρίσι κατά την οποία ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στις εργασίες του Φόρουμ για την Ειρήνη, όπως βεβαίως και στο δείπνο που παρέθεσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Στο περιθώριο του Φόρουμ για την Ειρήνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διμερή συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Σερβίας κα Άνα Μπρνάμπιτς, με την οποία συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και η ενταξιακή πορεία της Σερβίας.

Στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η συμμετοχή της Κύπρου στη Διάσκεψη για τη Λιβύη. Είναι για πρώτη φορά που Κύπριος Πρόεδρος συμμετέχει στις εργασίες της Διάσκεψης για τη Λιβύη, κάτι που αποτελεί και αναγνώριση του ρόλου που η χώρα μας έχει να επιτελέσει ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στις εργασίες της 41ης Γενικής Συνδιάσκεψης της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει η Γενική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ κα Οντρέ Αζουλέ στο οποίο θα παρακαθίσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top