Αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων τον Απρίλιο – Σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο το επιτόκιο οικιστικό δανείων

Αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων τον Απρίλιο – Σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο το επιτόκιο οικιστικό δανείων

Αύξηση παρουσίασαν τον Απρίλιο τα επιτόκια καταθέσεων, καθώς και τα επιτόκια για καταναλωτικά δάνεια, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Αντίθετα, υποχώρηση σε ιστορικό χαμηλό σημείωσε το επιτόκιο δανείων για αγορά κατοικίας και το επιτόκιο για δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες.

Επιτόκια Καταθέσεων

Ειδικότερα, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά αυξήθηκε οριακά στο 1,75% σε σύγκριση με 1,73% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε αύξηση και ανήλθε στο 1,72% σε σύγκριση με 1,57% τον προηγούμενο μήνα

Επιτόκια Δανείων

Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια ανήλθε στο 4,84% σε σύγκριση με 4,69% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας μειώθηκε στο χαμηλότερο ιστορικό επίπεδο του 3,68% σε σύγκριση με 3,76% τον προηγούμενο μήνα, .

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. υποχώρησε επίσης σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, στο 3,80% σε σύγκριση με 4,28% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα ενότητας, ιστορικής μνήμης και συνέχισης του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE