ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ κατά της Ερυθραίας για Αιθιοπία

Κυρώσεις ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ κατά της Ερυθραίας για Αιθιοπία

Κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Ερυθραία για την εμπλοκή της στην Αιθιοπία. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ορίζουν έξι στόχους που συνδέονται με την κυβέρνηση της Ερυθραίας και το κυβερνών κόμμα σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα (E.O.) 14046, το οποίο υπέγραψε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο ως απάντηση στη σύγκρουση στην Αιθιοπία.

Η αποσταθεροποιητική παρουσία της Ερυθραίας στην Αιθιοπία παρατείνει τη σύγκρουση, θέτοντας σημαντικό εμπόδιο για την παύση των εχθροπραξιών και απειλώντας την ακεραιότητα. Αξιόπιστες αναφορές εμπλέκουν τις δυνάμεις της Ερυθραίας σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν σοβαρά για τη συμπεριφορά όλων των μερών στη σύγκρουση. Οι δυνάμεις της Ερυθραίας πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από την Αιθιοπία, δήλωσε ο Υπουργός.

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις διπλωματικές προσπάθειες του Ύπατου Εκπροσώπου της Αφρικανικής Ένωσης Ολουσεγκούν Ομπασάντζο και προτρέπουν την κυβέρνηση της Αιθιοπίας και το TPLF να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν μια παύση των εχθροπραξιών χωρίς προϋποθέσεις και να δεσμευτούν για απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν σοβαρά για τη συμπεριφορά όλων των μερών στη σύγκρουση, συμπλήρωσε ο κ. Μπλίνκεν και εξήγησε ότι δεν επιβάλλονται κυρώσεις αυτήν τη στιγμή για να δοθεί χρόνος και χώρος για να διαφανεί εάν αυτές οι συνομιλίες μπορούν να σημειώσουν πρόοδο. Εάν τα μέρη δεν καταφέρουν να σημειώσουν ουσιαστική πρόοδο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις, μεταξύ άλλων κατά της κυβέρνησης της Αιθιοπίας και του TPLF.

Αυτά τα μέτρα δεν απευθύνονται στον λαό της Ερυθραίας, της Αιθιοπίας ή της ευρύτερης περιοχής του Κέρας της Αφρικής. Αφορούν όσους παρατείνουν την κρίση, εξήγησε ο υπουργός.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει λάβει μια σειρά μέτρων για να επιτρέψει τη συνεχή ροή τροφίμων, φαρμάκων και ανθρωπιστικής υποστήριξης στην Ερυθραία, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης τριών γενικών αδειών και καθοδήγησης ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Ε.Ο. 14046 και πρόσθετη καθοδήγηση ταυτόχρονα με την παρούσα ανακοίνωση, κατέληξε ο κ. Μπλίνκεν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top