Αβέρωφ στο μνημόσυνο Κληρίδη: «Έφυγε όμως αδικαίωτος...ήθελε επανένωση του τόπου μας και απαλλαγή από την κατοχή»

Αβέρωφ στο μνημόσυνο Κληρίδη: «Έφυγε όμως αδικαίωτος...ήθελε επανένωση του τόπου μας και απαλλαγή από την κατοχή»

Στο ετήσιο μνημόσυνο του ιστορικού ηγέτη του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και του ανθρώπου που έγραψε ιστορία για τον τόπο μας, του οραματιστή που με τη σωφροσύνη, τη σύνεση και τον πατριωτικό ρεαλισμό οδήγησε τη χώρα μας στη μεγαλύτερη της επιτυχία από το 1960, την ένταξή της στην ενωμένη Ευρώπη. Έφυγε όμως αδικαίωτος γιατί την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη την έβλεπε ως σταθμό για την επίτευξη του μεγαλύτερού του οράματος που δεν ήταν άλλο από την επανένωση του τόπου μας και απαλλαγή από την κατοχή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Παρά τις τουρκικές και αδιαλλαξία, να πραγματώσουμε το μεγάλο όραμα του Γλαύκου Κληρίδη, να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα. Το ταξίμ, που ο Γλαύκος Κληρίδης έδωσε για δεκαετίες μάχη να μην γίνει, θα είμαστε καταραμένοι, η καταραμένη γενιά αν με το δικό μας μελάνι προσυπογράψουμε είτε λύση δυο κρατών είτε οποιαδήποτε λύση που θα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE – Οι κάλπες έκλεισαν: Ξεκινά η καταμέτρηση των ψήφων στις «προεδρικές εκλογές»

LIVE – Οι κάλπες έκλεισαν: Ξεκινά η καταμέτρηση των ψήφων στις «προεδρικές εκλογές»

Έκλεισαν στις 6:00 το απόγευμα οι κάλπες στα κατεχόμενα για τις «προεδρικές εκλογές» και ξεκινά η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων. Δείτε λεπτό προς λεπτό την ροή των αποτελεσμάτων και τις αντιδράσεις των υποψηφίων στο ThemaOnline: