Εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου από το Πεκίνο, με τη χρήση θαλάσσιου και σιδηροδρομικού μέσου μεταφοράς

Εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου από το Πεκίνο, με τη χρήση θαλάσσιου και σιδηροδρομικού μέσου μεταφοράς

Μία ειδικά ναυλωμένη αμαξοστοιχία για τη μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Ρωσία έφτασε το Σάββατο στην επαρχία Σαανσί που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται μεταφορά ρωσικού πετρελαίου με τη χρήση θαλάσσιου και σιδηροδρομικού μέσου μεταφοράς.

Το φορτίο των 2.000 τόνων μεταφέρθηκε πρώτα από το ρωσικό λιμάνι του Κοζμίνο στο κινεζικό λιμάνι του Τσινγκτάο στην επαρχία Σαντόνγκ που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας και μετά, μεταφέρθηκε σιδηροδρομικώς, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 χιλιομέτρων στο διυλιστήριο του πετρελαϊκού ομίλου Yanchang Petroleum (Group) Co., Ltd., στην πόλη Γιουλίν της επαρχίας Σαανσί.

Η εισαγωγή αυτή του πετρελαίου στην Κίνα, σηματοδοτεί το άνοιγμα της νέας θαλάσσιας και σιδηροδρομικής μεταφορικής διαδρομής. Η Yanchang Petroleum επένδυσε 159 εκατομμύρια γουάν (περίπου 24,9 εκατομμύρια δολάρια) για τη βελτίωση των υποδομών μεταφόρτωσης του πετρελαίου στο διυλιστήριο της Γιουλίν, όπου το ρωσικό αργό πετρέλαιο μπορεί άμεσα να υποστεί επεξεργασία και να μετατραπεί σε καύσιμο πετρέλαιο, σε ντίζελ, σε πολυολεφίνη, αλλά και πετρελαϊκά προϊόντα.

Η εταιρία προγραμματίζει να αυξήσει την επεξεργασία του αργού πετρελαίου κατά 500.000 τόνους ετησίως, με στόχο να έχει ένα ετήσιο παραγωγικό αποτέλεσμα οικονομικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων γουάν στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE