ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων θέτει σε κίνδυνο αρχαιολογικά μνημεία, εξέφρασε στην UNESCO ο Υπουργός Παιδείας

Ανησυχία ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων θέτει σε κίνδυνο αρχαιολογικά μνημεία, εξέφρασε στην UNESCO ο Υπουργός Παιδείας

Την ανησυχία της Κυβέρνησης ότι το άνοιγμα από την Τουρκία μέρους της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου για εμπορική εκμετάλλευση θέτει σε κίνδυνο αρχαιολογικούς χώρους και μοναδικά ιστορικά και εκκλησιαστικά μνημεία ανεκτίμητης αξίας εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας από το βήμα της 41ης Γενικής Διάσκεψης της UNESCO, στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, μιλώντας κατά τις εργασίες της Διάσκεψης, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι «η 75η επέτειος της UNESCO συμπίπτει με την 60ή επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην UNESCO», σημειώνοντας «τη βαθιά προσήλωση της Κύπρου στις προτεραιότητες του Οργανισμού».

Πρόσθεσε ότι «η συστηματική και ενεργή υποστήριξη της UNESCO υπήρξε καταλυτική στη διαμόρφωση του τοπίου του πολιτισμού και της εκπαίδευσης στην Κύπρο ενώ η ενεργός συμμετοχή της χώρας μας στα όργανα και τα δίκτυα του Οργανισμού από το 1961 άλλαξε τη ζωή των συμπολιτών μας».

Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε και στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και στην 9η Υπουργική Σύνοδο της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE) με θέμα «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία και Αειφόρος Τουρισμός», η οποία θα διεξαχθεί από τις 5-7 Οκτωβρίου 2022, στη Λευκωσία.

Κλείνοντας, είπε ότι «το όραμα της UNESCO και η ανάγκη για διεθνή συνεργασία και αλληλεγγύη είναι πιο επίκαιρα και πολύτιμα από ποτέ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η 41η Γενική Διάσκεψη της UNESCO, η οποία πραγματοποιείται στο Παρίσι από τις 9 - 24 Νοεμβρίου 2021, σηματοδοτεί την 75η επέτειο του Οργανισμού ενώ αρκετές σημαντικές αποφάσεις αναμένονται από τα 193 κράτη μέλη της, ιδίως σε σχέση με τις πολιτικές προστασίας του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, το μέλλον της εκπαίδευσης και τη θέση της επιστήμης και της τεχνολογίας στις κοινωνίες μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top