Μακρόν-Πούτιν συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας

Μακρόν-Πούτιν συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν , στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ακόμη και αν οι δύο ηγέτες διαφώνησαν για τα αίτια της κρίσης, δήλωσε την Δευτέρα ένας Γάλλος αξιωματούχος.


"Ο στόχος αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν την κρίση", είπε στους δημοσιογράφους ένας σύμβουλος του Μακρόν μετά την τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών των δύο ηγετών που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μακρόν.

"Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σύγκλιση ως προς την προέλευση της τρέχουσας κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Πρόεδρο ότι κατανοεί την ανάγκη να τεθεί ένα τέλος σε αυτό, πρώτα και κύρια από ανθρώπινη αξιοπρέπεια για τους μετανάστες που γίνονται αντικείμενο εργαλειοποίησης", είπε ο Γάλλος αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE