ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί μένει ανολοκλήρωτο το έργο σύνδεσης του παραλιακού με τη λεωφόρο Φ. Ρούσβελτ στη Λεμεσό

Γιατί μένει ανολοκλήρωτο το έργο σύνδεσης του παραλιακού με τη λεωφόρο Φ. Ρούσβελτ στη Λεμεσό

Το έργο σύνδεσης του παραλιακού δρόμου με τη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ παραμένει στις άμεσες προτεραιότητες του, αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες για ολοκλήρωση της Β` Φάσης, το συντομότερο δυνατόν, θα εντατικοποιηθούν.


Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού υπενθυμίζει πως οι προσπάθειες για να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό για την πόλη έργο άρχισαν εδώ και πάνω από 10 χρόνια, ενώ έγιναν σωρεία διαβημάτων προς το αρμόδιο Τμήμα Πολεμοδομίας και Οικήσεως για τη μετακίνηση των υφιστάμενων επαγγελματικών υποστατικών τόσο σε ελληνοκυπριακά, όσο και σε τουρκοκυπριακά τεμάχια που παρεμποδίζουν τη νέα όδευση του δρόμου.

Σημειώνεται ότι, με διαμεσολάβηση του Δήμου εντοπίστηκε τ/κ τεμάχιο για διευκόλυνση της μετακίνησης των υποστατικών άλλου Τ/κ τεμαχίου.

«Επειδή καθυστερούσε η μετακίνηση των υποστατικών, και για να μην καθυστερήσει το σύνολο του έργου, προωθήθηκε σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα η Α’ Φάση του Έργου, η οποία και ολοκληρώθηκε το 2018», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Λεμεσού υποδεικνύει πως, «παρά τις προσπάθειες όλων, δεν έγινε ακόμη κατορθωτή η μετακίνηση των υποστατικών που εμποδίζουν ώστε να υλοποιηθεί και η Β΄ Φάση του έργου, ενώ ο Δήμος Λεμεσού, στην προσπάθεια του να προωθήσει το θέμα, το έχει κατ’ επανάληψη επαναφέρει ενώπιον των αρμόδιων Υπουργείων».

Πρόσφατα, συνεχίζει, μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, έχουν δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών οδηγίες προς το Δήμο, για προώθηση παλαιότερης δικαστικής απόφασης για συγκεκριμένο υποστατικό και ο Δήμος προχωρεί άμεσα προς την κατεύθυνση υλοποίησης της.

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται νέα συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Εσωτερικών για να προγραμματιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που χρειάζονται για την προώθηση της Β’ Φάσης του έργου.

Ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι «αναγνωρίζει ότι η προώθηση της ολοκλήρωσης του Πολεοδομικού Έργου σύνδεσης του παραλιακού δρόμου με τη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα για την πόλη μας».

Διαβεβαιώνει δε πως το έργο παραμένει στις άμεσες προτεραιότητες του και ότι θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες, σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, για την όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top