ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Στόχος της ομοσπονδίας είναι να αποκοπεί η Τουρκία από την Κύπρο

Τατάρ: Στόχος της ομοσπονδίας είναι να αποκοπεί η Τουρκία από την Κύπρο

Ο Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο «ξεχωριστά κράτη και δύο λαοί» και υποστήριξε ότι ο στόχος του μοντέλου της ομοσπονδίας είναι να αποκόψει την Κύπρο από την Τουρκία, γράφει η «Κίπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

 Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του τουρκικού Κόμματος της Ευδαιμονίας (Saadet Partisi), Τεμέλ Καραμολλάογλου, ο οποίος παράνομα βρίσκεται στα κατεχόμενα για την 38η επετείου από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι πριν από το 1974 ο τουρκοκυπριακός «λαός» βίωσε επιθέσεις και δολοφονίες από το «ελληνικό - ελληνοκυπριακό δίδυμο» και είπε ότι η Τουρκία, όπως πάντοτε, βρίσκεται δίπλα στον τουρκοκυπριακό «λαό», ο οποίος "πλήρωσε μεγάλο τίμημα" στην Κύπρο.
 
«Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο έφερε την ειρήνη στο νησί και έτσι στο νησί υπάρχουν πλέον δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί», επανέλαβε τον τουρκικό ισχυρισμό για την εισβολή του 1974.
 
Αναφέροντας ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός, ο οποίος πλήρωσε μεγάλο τίμημα, δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ να παραιτηθεί από την ελευθερία του,  την κυριαρχία του και τις εγγυήσεις της Τουρκίας», ο κ. Τατάρ είπε ότι μια πιθανή λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να βασίζεται στην «κυριαρχική ισότητα των δύο κρατών».
 
Επαναλαμβάνοντας ότι με τη στήριξη της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας έχουν πετύχει την ανάπτυξη του ψευδοκράτους σε διάφορους τομείς, ο Ερσίν Τατάρ ανάφερε ότι «ενδυναμώνοντας την τδβκ» θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι μετά την "εκλογή" του έχουν αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο οι σχέσεις με την Τουρκία και υποστήριξε ότι το γεγονός ότι στα παράνομα πανεπιστήμια στα κατεχόμενα φοιτούν εκατοντάδες φοιτητές από διάφορες χώρες αλλά και το ότι το ψευδοκράτος έχει τη δυνατότητα να διεξάγει εμπόριο, δείχνουν ότι θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.
 
Το μοντέλο της ομοσπονδίας, που αναφέρεται σε μια μόνο κυριαρχία, αποσκοπεί στο να αποκόψει την Τουρκία από την Κύπρο,ισχυρίστηκε  ο κ. Τατάρ και επανέλαβε ότι η Κύπρος αποτελεί εθνική τους υπόθεση και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν υποχωρήσεις.
 
Στις δικές του δηλώσεις, ο Καραμολλάογλου αναφέρθηκε «στη σημασία της ανεξαρτησίας και αναγνώρισης της τδβκ και την ανάγκη όπως η ισλαμική οικογένεια κινητοποιηθεί για την αναγνώριση της».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top