ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακοί αριθμοί για το Μακάρειο Νοσοκομείο - Στο 98% το ποσοστό επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Εντυπωσιακοί αριθμοί για το Μακάρειο Νοσοκομείο - Στο 98% το ποσοστό επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Στο 98% ανέρχεται το ποσοστό επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Μακάρειου Νοσοκομείου, κάτι που αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αναφέρει ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ.


Στην ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων πως, η ΜΕΝΝ είναι αδιαμφισβήτητα το κέντρο αναφοράς της χώρας μας για όλα τα σοβαρά και επιπεπλεγμένα περιστατικά με κλινική εκδήλωση κατά τη νεογνική περίοδο και σε αυτήν εισάγονται νεογνά από τις 23 εβδομάδες κύησης μέχρι και την 14η ημέρα ζωής. Αριθμεί σήμερα 48 (θερμοκοιτίδες/ κρεβάτια), 25 εντατικής νοσηλείας επιπέδου ΙΙΙ και 23 ενδιάμεσης νοσηλείας επιπέδου ΙΙ.

Τα νοσηλευόμενα νεογνά μπορούν να υποστηριχθούν αναπνευστικά με όλους τους τρόπους συμβατικού μηχανικού αερισμού, αλλά και με τη χορήγηση εναλλακτικών τρόπων αναπνευστικής υποστήριξης.
 
Επίσης, είναι δυνατή η χορήγηση μονοξειδίου του αζώτου, όπως και θεραπευτικής υποθερμίας επί ενδείξεων σε νεογνά με βαριά κλινική κατάσταση.
 
Επιπλέον, οι νεογνολόγοι της ΜΕΝΝ φέρουν την ευθύνη για το Τμήμα Νεογνών (Επίπεδο I) του μαιευτηρίου του ΝΑΜ ΙΙΙ με 26 κλίνες, καθώς και για την αναζωογόνηση και σταθεροποίηση τελειόμηνων και πρόωρων νεογνών, συχνά κυήσεων υψηλού κινδύνου, στις αίθουσες τοκετών και χειρουργείων του ΝΑΜ ΙΙΙ.
 
Ύψιστη σημασία δίνεται στη νευροπροστατευτική φροντίδα των προώρων νεογνών με τη συνεργασία των αναπτυξιακών φυσιοθεραπευτών του ΝΑΜ ΙΙΙ.
 
Η Κλινική Νευροαναπτυξιακής Παρακολούθησης της ΜΕΝΝ αξιολογεί τα νεογνά που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΝΝ μετά το εξιτήριο τους από αυτή και μέχρι την ηλικία των 2 ετών, για έγκαιρη παρέμβαση, όταν αυτή απαιτείται.
 
Ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας της ΜΕΝΝ δεν περιορίζεται μόνο στη νοσηλεία των σοβαρά πασχόντων νεογνών, αλλά επεκτείνεται και στην έρευνα, στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές και διεθνείς μελέτες και δημοσιεύσεις, στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και πρωτοκόλλων και στην εκπαίδευση νοσηλευτών και μαιών, φοιτητών ιατρικής και νοσηλευτικής, ειδικευομένων παιδιατρικής και εξειδικευομένων νεογνολογίας.
 
Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των ήδη υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με την οικογένεια, σημειώνεται.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, πως αναγνωρίζοντας τη μεγάλη του ευθύνη να συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του στυλοβάτη στον τομέα της υγείας, ο ΟΚΥπΥ υλοποιεί φιλόδοξο σχέδιο αναδιοργάνωσης για διοικητική και οικονομική αυτονόμηση, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Γενικού Συστήματος Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top