Οι προοπτικές να καταστεί η Κύπρος κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή

Οι προοπτικές να καταστεί η Κύπρος κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή

Οι προκλήσεις, αλλά και οι προοπτικές που έχει η Κύπρος προκειμένου να καταστεί κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή, εκμεταλλευόμενη τόσο τη γεωγραφική της θέση όσο και το νέο έμψυχο δυναμικό της, θα αναλυθεί σε διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ. στο Ελεύθερο Ζηνώνειο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα.

 
Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι «εισηγητής θα είναι ο Διευθυντής Ορχήστρας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πέτρος Στυλιανού».
 
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης «θα τεθούν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη συνύπαρξη του πολιτισμού, της μουσικής τέχνης και παιδείας με την κοινωνία, με τους θεσμούς και την πολιτική, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και στη σημερινή εποχή».
 
Επίσης, θα δοθεί έμφαση και στον ρόλο που διαδραματίζουν οι τέχνες ως πυλώνες της κοινωνικής εξέλιξης και ευημερίας, αλλά και στα διλήμματα αναφορικά με τη δόμηση πολιτισμικής πολιτικής ως δημόσιας πολιτικής.
 
 Συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο Εκπαιδευτικός και Μουσικοσυνθέτης, Ευαγόρας Καραγιώργης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE