ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανώτατο: Προς την ορθή κατεύθυνση η διαφοροποίηση του Παγκ. Δικ. Συλλόγου

Ανώτατο: Προς την ορθή κατεύθυνση η διαφοροποίηση του Παγκ. Δικ. Συλλόγου

Προς την ορθή κατεύθυνση κινείται η διαφοροποίηση των θέσεων του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) για το κρίσιμο θέμα της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, λέει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το Ανώτατο σημειώνει ότι οι θέσεις του ΠΔΣ ως προς το καίριο ζήτημα της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, για το οποίο το Ανώτατο είχε επιφυλάξεις, διαφοροποιήθηκαν μετά από σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου.


«Η εξέλιξη αυτή κινείται προς την ορθή κατεύθυνση για προώθηση της καθυστερημένης Μεταρρύθμισης, που επαναλαμβάνουμε, χάριν τονισμού, αποτελεί πλέον αποκλειστικό έργο της Νομοθετικής Εξουσίας», προσθέτει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Καταλήγοντας, το Ανώτατο Δικαστήριο σημειώνει πως τυχόν αμφισβητήσεις ως προς τη συνταγματική διάσταση, θα κριθούν, εν ευθέτω χρόνω, από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top