ΔΙΕΘΝΗ

Καταζητούμενος για παγκόσμιο κύκλωμα πειρατείας συνελήφθη στην Κύπρο - Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια οι διαρροές του

Καταζητούμενος για παγκόσμιο κύκλωμα πειρατείας συνελήφθη στην Κύπρο - Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια οι διαρροές του

Ένας Βρετανός ομολόγησε χθες Πέμπτη 18 Νοεμβρίου την ενοχή του για συμμετοχή σε φερόμενο παγκόσμιο κύκλωμα πειρατείας που διένειμε ακυκλοφόρητες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο Διαδίκτυο, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στα στούντιο παραγωγής.

Ο Τζορτζ Μπρίντι, 52 ετών, έκανε την έκκλησή του για μια κατηγορία συνωμοσίας για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε μια τηλεφωνική ακρόαση ενώπιον του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Μπέρμαν στο Μανχάταν.

Παραδέχτηκε ότι ήταν «λίγο νευρικός», αλλά όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή αν ομολογούσε την ενοχή του επειδή ήταν ένοχος απάντησε ξεκάθαρα: «Ναι,εντιμότατε».

Ο Μπρίντι, έχει ζήσει στο Isle of Wight στην Αγγλία και συνελήφθη στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2020 και εκδόθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Η υπόθεση προέκυψε από τη δουλειά του Μπρίντι για το Sparks Group, η οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κόστισε στα στούντιο δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν μια δεκαετία με τη διαρροή ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών πριν από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας τους.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι η Sparks έλαβε εκ των προτέρων αντίγραφα DVD και δίσκων Blu-Ray που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα από διανομείς χονδρικής αφού επινόησε λόγους για να τα αποκτήσει.

Στη συνέχεια, η Sparks χρησιμοποίησε υπολογιστές για να παρακάμψει την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων των δίσκων, γνωστή ως «σπάσιμο» ή «σχίσιμο», και επανακωδικοποίησε τους δίσκους ώστε να μπορούν να κοινοποιηθούν εύκολα στο διαδίκτυο, είπαν οι εισαγγελείς.

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι το αναπαραγόμενο περιεχόμενο είχε επισημανθεί με ονόματα όπως «Drones», «Rovers», «Geckos» και «Sprinter».

Ο 52χρονος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 2-1/4 έως 2-3/4 χρόνια σύμφωνα με τις συνιστώμενες ομοσπονδιακές οδηγίες κατά την καταδίκη του στις 20 Ιανουαρίου 2022.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν επίσης κατηγορίες σε άλλους δύο κατηγορούμενους για το σχέδιο.

Ένας κατηγορούμενος, ο Jonatan Correa, ομολόγησε την ενοχή του σε κατηγορία συνωμοσίας για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και καταδικάστηκε τον Μάιο σε 2-1/4 χρόνια εποπτευόμενης αποφυλάκισης. Ο άλλος κατηγορούμενος, ο Νορβηγός Ουμάρ Αχμάντ, ήταν ελεύθερος.

Πηγή:www.reuters.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top