Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΔΙΕΘΝΗ

Καταζητούμενος για παγκόσμιο κύκλωμα πειρατείας συνελήφθη στην Κύπρο - Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια οι διαρροές του

Καταζητούμενος για παγκόσμιο κύκλωμα πειρατείας συνελήφθη στην Κύπρο - Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια οι διαρροές του

Ένας Βρετανός ομολόγησε χθες Πέμπτη 18 Νοεμβρίου την ενοχή του για συμμετοχή σε φερόμενο παγκόσμιο κύκλωμα πειρατείας που διένειμε ακυκλοφόρητες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο Διαδίκτυο, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στα στούντιο παραγωγής.

Ο Τζορτζ Μπρίντι, 52 ετών, έκανε την έκκλησή του για μια κατηγορία συνωμοσίας για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε μια τηλεφωνική ακρόαση ενώπιον του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Μπέρμαν στο Μανχάταν.

Παραδέχτηκε ότι ήταν «λίγο νευρικός», αλλά όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή αν ομολογούσε την ενοχή του επειδή ήταν ένοχος απάντησε ξεκάθαρα: «Ναι,εντιμότατε».

Ο Μπρίντι, έχει ζήσει στο Isle of Wight στην Αγγλία και συνελήφθη στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2020 και εκδόθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Η υπόθεση προέκυψε από τη δουλειά του Μπρίντι για το Sparks Group, η οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κόστισε στα στούντιο δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν μια δεκαετία με τη διαρροή ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών πριν από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας τους.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι η Sparks έλαβε εκ των προτέρων αντίγραφα DVD και δίσκων Blu-Ray που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα από διανομείς χονδρικής αφού επινόησε λόγους για να τα αποκτήσει.

Στη συνέχεια, η Sparks χρησιμοποίησε υπολογιστές για να παρακάμψει την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων των δίσκων, γνωστή ως «σπάσιμο» ή «σχίσιμο», και επανακωδικοποίησε τους δίσκους ώστε να μπορούν να κοινοποιηθούν εύκολα στο διαδίκτυο, είπαν οι εισαγγελείς.

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι το αναπαραγόμενο περιεχόμενο είχε επισημανθεί με ονόματα όπως «Drones», «Rovers», «Geckos» και «Sprinter».

Ο 52χρονος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 2-1/4 έως 2-3/4 χρόνια σύμφωνα με τις συνιστώμενες ομοσπονδιακές οδηγίες κατά την καταδίκη του στις 20 Ιανουαρίου 2022.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν επίσης κατηγορίες σε άλλους δύο κατηγορούμενους για το σχέδιο.

Ένας κατηγορούμενος, ο Jonatan Correa, ομολόγησε την ενοχή του σε κατηγορία συνωμοσίας για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και καταδικάστηκε τον Μάιο σε 2-1/4 χρόνια εποπτευόμενης αποφυλάκισης. Ο άλλος κατηγορούμενος, ο Νορβηγός Ουμάρ Αχμάντ, ήταν ελεύθερος.

Πηγή:www.reuters.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό θανατηφόρο: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές στις σορούς των δυο θυμάτων - Πού οφείλεται ο θάνατος του αστυνομικού Πέτρου Ελευθερίου και του Piotr Wajdak

Σπαράζει καρδιές η ανάρτηση της συζύγου του άτυχου Πέτρου Ελευθερίου: «Έφυγες αγάπη μου και μας άφησες μόνους. Εμένα, τον Ξενοφών σου και την Γεωργία σου»

Θλίψη στην Κυπριακή κοινωνία: Πέθανε ο Ξενοφών Καλλής - Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ανεύρεση των αγνοουμένων

Τουρκία: Τρομακτικό βίντεο από τροχαίο με λεωφορείο - Οι επιβάτες εκτοξεύτηκαν στον αέρα - 5 τραυματίες

ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο



Απόπειρα φόνου στην Πάφο: Είχαν συναντηθεί και πάλι τυχαία σε νυχτερινό κέντρο και διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης

Απόπειρα φόνου στην Πάφο: Είχαν συναντηθεί και πάλι τυχαία σε νυχτερινό κέντρο και διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης

Υπόθεση απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, καθώς και εκρηκτικών υλών, με φερόμενο ως δράστη 34χρονο κάτοικο χωριού της επαρχίας Πάφου και θύμα 31χρονο κάτοικο επίσης χωριού της επαρχίας Πάφου διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top