ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπάθεια παραπλάνησης Ε/κ πλευράς στο Κραν Μοντανά καταλογίζει στον ΓΓ ΟΗΕ ο Σιζόπουλος

Προσπάθεια παραπλάνησης Ε/κ πλευράς στο Κραν Μοντανά καταλογίζει στον ΓΓ ΟΗΕ ο Σιζόπουλος

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε την Παρασκευή ότι μέσα από τη δημοσίευση και σήμερα των πρακτικών του Κρανς Μοντανά στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», «επιβεβαιώνεται δυστυχώς, η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα να παραπλανήσει την δική μας πλευρά, να ωραιοποιήσει την συμπεριφορά και απαράδεκτη στάση της Τουρκίας, να παγιδέψει τη διαδικασία, για να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πλευράς μας».


Είπε ότι την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι και τα 6 σημεία που κατέθεσε προφορικά ο Γενικός Γραμματέας στο πλαίσιό του, «κρύβουν παγίδες και ως εκ τούτου για ακόμα μία φορά κάνουμε έκκληση πως αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συζήτηση στο μέλλον όσον αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών».

Ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ προτείνει για ακόμα μία φορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα «ότι θα πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί και να διεκδικήσουμε η όποια επανέναρξη των συνομιλιών να γίνει στη βάση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό με τη συμμετοχή και των πέντε Μονίμων Μελών του Σ.Α. για να συζητηθεί κατά προτεραιότητα η διεθνής πτυχή του προβλήματος».

«Δηλαδή όπως τονίζεται στην συγκεκριμένη απόφαση, η πλήρης αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ο επαναπατρισμός των εποίκων, η επιστροφή των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στις εστίες τους υπό συνθήκες ασφάλειας και η κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top