ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προσανατολισμός οικονομίας και στην εκπαίδευση – 54 χιλ. φοιτητές στα ΑΕΙ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προσανατολισμός οικονομίας και στην εκπαίδευση – 54 χιλ. φοιτητές στα ΑΕΙ

Επαναπροσανατολίσουμε την οικονομία μας σε τομείς όπως η Εκπαίδευση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων των φοιτητικών εστιών της αρχιεπισκοπής στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η επιβεβαίωση των προσπαθειών για συνεχή αναβάθμιση της Ανώτερης Εκπαίδευσης καταδεικνύεται και από τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που καταγράφουν πως, κατά το εαρινό εξάμηνο του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, πέραν των 54.000 φοιτητών σπούδαζαν στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, εκ των οποίων 30.000 από τρίτες χώρες.

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι ιδιαίτερης σημασίας στην αυξανόμενη προσέλκυση ντόπιων και ξένων φοιτητών είναι και οι καταγεγραμμένες διακρίσεις και υψηλές θέσεις που λαμβάνουν τα πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα στα συστήματα κατάταξης Πανεπιστημίων από έγκριτους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Αναφερόμενος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο αριθμεί περίπου 3.000 φοιτητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διεθνή αναγνώριση της οποίας τυγχάνει με τη συμπερίληψή του στις σημαντικότερες παγκοσμίου φήμης λίστες κατάταξης, όπως των Times Higher Education, QS και Shangai.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top