Navtex για την γεώτρηση στο τεμάχιο 10 εξέδωσε το ΚΣΕΔ

Navtex για την γεώτρηση στο τεμάχιο 10 εξέδωσε το ΚΣΕΔ

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΣΕΔ) εξέδωσε χθες Navtex αναφορικά με την διενέργεια της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο κοίτασμα «Γλαύκος» στο τεμάχιο 10, από την κοινοπραξία ExxonMobil και Qatar Petroleum.

Η επιβεβαιωτική γεώτρηση σηματοδοτεί την επανέναρξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ έπειτα από τις καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του COVID.

Με την προειδοποίηση προς ναυτιλλομένους δεσμεύεται περιοχή που διαγράφεται από τις συντεταγμένες 33-37N 031-22E, 33-37N 032-11E, 33-17N 032-11E και 33-17N 031-22E από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Ιανουαρίου για τη διενέργεια προπαρασκευαστικών εργασιών και τη διενέργεια γεωτρητικών δραστηριοτήτων.

Η ερευνητική γεώτρηση στο κοίτασμα «Γλαύκος» που διενεργήθηκε το 2019 από την κοινοπραξία οδήγησε στην ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου μεταξύ και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα πως η όλη διαδικασία θα διαρκέσει δύο με τρεις μήνες, με τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης να αναμένονται μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2022.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE