Navtex για την γεώτρηση στο τεμάχιο 10 εξέδωσε το ΚΣΕΔ

Navtex για την γεώτρηση στο τεμάχιο 10 εξέδωσε το ΚΣΕΔ

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΣΕΔ) εξέδωσε χθες Navtex αναφορικά με την διενέργεια της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο κοίτασμα «Γλαύκος» στο τεμάχιο 10, από την κοινοπραξία ExxonMobil και Qatar Petroleum.

Η επιβεβαιωτική γεώτρηση σηματοδοτεί την επανέναρξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ έπειτα από τις καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του COVID.

Με την προειδοποίηση προς ναυτιλλομένους δεσμεύεται περιοχή που διαγράφεται από τις συντεταγμένες 33-37N 031-22E, 33-37N 032-11E, 33-17N 032-11E και 33-17N 031-22E από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Ιανουαρίου για τη διενέργεια προπαρασκευαστικών εργασιών και τη διενέργεια γεωτρητικών δραστηριοτήτων.

Η ερευνητική γεώτρηση στο κοίτασμα «Γλαύκος» που διενεργήθηκε το 2019 από την κοινοπραξία οδήγησε στην ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου μεταξύ και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα πως η όλη διαδικασία θα διαρκέσει δύο με τρεις μήνες, με τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης να αναμένονται μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2022.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE