ΔΙΕΘΝΗ

Βοσνία: Έφτιαξε στη σύζυγό του… περιστρεφόμενο σπίτι για να έχει καλύτερη θέα

Βοσνία: Έφτιαξε στη σύζυγό του… περιστρεφόμενο σπίτι για να έχει καλύτερη θέα

Θέλοντας να ευχαριστήσει τη σύζυγό του, η οποία επιθυμούσε μια… διαφορετική θέα από το οικογενειακό τους σπίτι, ένας Βόσνιος αυτοδίδακτος εφευρέτης κατασκεύασε ένα περιστρεφόμενο σπίτι, επιτρέποντάς της να παρακολουθεί την ανατολή του ήλιου τη μια στιγμή και τους περαστικούς την επόμενη.


«Κουράστηκα από τα παράπονά της και τη συχνή ανακαίνιση του μας σπιτιού και είπα: Θα σου φτιάξω ένα περιστρεφόμενο σπίτι, ώστε να μπορείς να το γυρίζεις όπως θέλεις», δήλωσε στο Reuters ο 72χρονος Vojin Kusic, ο οποίος στέκεται μπροστά από το νέο του σπίτι που προσελκύει την προσοχή των επισκεπτών.

Το σπίτι βρίσκεται σε μια εύφορη πεδιάδα στη βόρεια Βοσνία, κοντά στην πόλη Srbac, και περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα 7 μέτρων που σχεδίασε ο Kusic, με τη θέα των χωραφιών και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων να εναλλάσσεται σε δάση και το ποτάμι που βρίσκεται.

«Το σπίτι μπορεί να κάνει έναν πλήρη κύκλο για 24 ώρες όταν βρίσκεται στην πιο αργή ταχύτητα, ενώ στην πιο γρήγορη περιστροφή μπορεί να κάνει έναν πλήρη κύκλο σε 22 δευτερόλεπτα», δήλωσε ο Kusic.

Ο Kusic δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τους εφευρέτες Nikola Tesla και Mihajlo Pupin και ότι το γεγονός ότι προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια χωρίς τη δυνατότητα καλής εκπαίδευσης τον ανάγκασε να αναζητήσει τρόπους να φτιάχνει πράγματα μόνος του.

«Αυτό δεν είναι καινοτομία, απαιτεί μόνο θέληση και γνώση, και εγώ είχα αρκετό χρόνο και γνώση», είπε, προσθέτοντας ότι έχτισε το σπίτι εντελώς μόνος του. Το έργο χρειάστηκε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί, εκτός από ένα διάστημα διακοπής για μια παραμονή στο νοσοκομείο λόγω μιας καρδιακής πάθησης. Το σπίτι είναι πιο ανθεκτικό σε ζημιές από σεισμούς σε σχέση με τα σταθερά σπίτια», είπε.

«Ζήτησα από τους γιατρούς να προσπαθήσουν να παρατείνουν (τη ζωή μου) για τουλάχιστον ένα χρόνο, επειδή έχω αυτό το έργο στο κεφάλι μου και... κανείς δεν θα ξέρει πώς να το ολοκληρώσει», είπε.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top