ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πρεμιέρα» για τον ψηφιακό έλεγχο SafePass: Ποιοι εξαιρούνται - Όλες οι πληροφορίες για τα χρώματα εγκυρότητας

«Πρεμιέρα» για τον ψηφιακό έλεγχο SafePass: Ποιοι εξαιρούνται - Όλες οι πληροφορίες για τα χρώματα εγκυρότητας

Υποχρεωτικός γίνεται από σήμερα ο ψηφιακός έλεγχος για Safepass μέσω της εφαρμογής "CovScan Cyprus".

Διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις των εμπορικών κέντρων ή των πολυκαταστημάτων, όπου στεγάζονται πέραν της μιας επιχείρησης, ο έλεγχος γίνεται στην είσοδο του εμπορικού κέντρου/πολυκαταστήματος και δεν απαιτείται εκ νέου έλεγχος από τις επιχειρήσεις εντός τους.

Στα υποστατικά/επιχειρήσεις όπου μπορούν να φιλοξενηθούν πέραν των 10 ατόμων και απαιτείται η κατοχή SafePass, οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές ή οι εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοί τους οφείλουν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να εξασφαλίσουν την εφαρμογή, για τη διενέργεια των ελέγχων. Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό Android και διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play.

Ποιοι εξαιρούνται από τον ψηφιακό έλεγχο:

Από τον ψηφιακό έλεγχο του κωδικού QR, στο παρόν στάδιο εξαιρούνται οι πολίτες που εμπίπτουν στις ακόλουθες ομάδες και οι οποίοι δύνανται, εάν το επιθυμούν, να παρουσιάζουν SafePass σε άλλη μορφή:

  1. Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω,
  2. Άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω,
  3. Τουρκοκύπριοι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί σε περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου η Κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο,
  4. Τουρίστες (δηλαδή άτομα μη μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία και εισέρχονται νόμιμα στη Δημοκρατία) που έχουν εμβολιαστεί σε χώρες άλλες από αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) ή την Ελβετία, και
  5. Μόνιμοι/νόμιμοι κάτοικοι Κύπρου που έχουν εμβολιαστεί σε χώρες άλλες από αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) ή την Ελβετία.

Τονίζεται ότι τα άτομα που εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες θα ελέγχονται για κατοχή SafePass και οφείλουν υποχρεωτικά να παρουσιάζουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι πληρούν μια από τις προϋποθέσεις του SafePass (κάρτα εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 σε έντυπη μορφή ή γραπτό μήνυμα ή πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου σε έντυπη μορφή ή γραπτό μήνυμα).

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος μέσω της εφαρμογής γίνεται με τη σάρωση του κωδικού QR που αναγράφεται στο πιστοποιητικό (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) και παρουσιάζει τα εξής αποτελέσματα ελέγχου εγκυρότητας:

- Πράσινο: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει ότι ο κάτοχός του έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα ή νοσήσει από τη νόσο COVID-19.

- Μπλε: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει πως ο κάτοχός του έχει υποβληθεί σε εξέταση PCR με αρνητικό αποτέλεσμα,

- Κίτρινο/Πορτοκαλί: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει πως ο κάτοχός του έχει υποβληθεί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα.

- Κόκκινο: Το πιστοποιητικό είναι μη έγκυρο.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top