Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τούρκικα»

Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τούρκικα»

Θεατρική παράσταση θα παρακολουθήσουν από κοινού τη Δευτέρα στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ανακοίνωσε με γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί θα παρακολουθήσουν από κοινού τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, στις 8μμ, το θεατρικό έργο, με τίτλο «Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τούρκικα», στο θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό”, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Το έργο της Τουρκοκύπριας Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ, συμπληρώνει, θα ανεβάσει το Τουρκοκυπριακό Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας  και είναι μια θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιασάρ Έρσόι.

Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα ελληνικά. Η μετάφραση έγινε από ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους Νιαζί Κιζίλγκιουρέκ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Ακκιντζί θα συναντηθούν, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου, στην είσοδο του Θεάτρου.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο ΠτΔ ανέπεμψε τους Νόμους για ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών

Ο ΠτΔ ανέπεμψε τους Νόμους για ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε αναπομπή των Νόμων με τίτλο «Ο Περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Εκπαίδευσης) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2025» και «Ο Περί Ιδιωτικών Σχολείων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2025».

BEST OF TOTHEMAONLINE